26
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Helikopter ambulanslar geliyor!

Acilen hastaneye yetiştirilmesi gereken hastaların yardımına koşan hava ambulansların uygulama alanı genişliyor. Otoyollar ile bölünmüş yollardaki trafik kazalarına anında müdahale için de 'helikopter ambulansla' hizmet dönemi başlıyor.

Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle hazırlanan projeyle, bundan böyle otoyollar ile bölünmüş yollarda meydana gelen kazalara helikopter ambulanslarla müdahale edilecek. Kaza yerine kısa sürede ulaşmak amacıyla hayata geçirilmesi planlanan çalışma kapsamında helikopterlerin, konuşlandırılması için belirlenen yol güzergahlarında pistler inşa edilecek. Pistlerin, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait otoyol ve bölünmüş yol kesimlerinin 'cep' diye tanımlanan kesimlerine yapılması düşünülüyor. Öncelikli olarak araç trafiği yoğun güzergahlarda hizmet verecek ambulans helikopterlerin önümüzdeki dönemlerde filoya yeni helikopterlerin katılması ile daha da yaygınlaştırılması isteniyor.

İlk kez 28 Ekim 2008'de hizmete sunulan helikopter ambulanslarla bugüne kadar bin 209 acil hasta sağlık kurumlarına taşındı. Sağlık Bakanlığı, 1 Eylül'de 112 filosuna 10 yeni hava ambulansı daha ekledi. Sayıları 17'ye ulaşan helikopter ambulanslar, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Kayseri, Erzurum, Adana, Van, Bursa, Trabzon, Çanakkale, Afyonkarahisar, Samsun, Konya ve Diyarbakır'da hizmet veriyor.

AA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2009 Pazartesi 21:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?