20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Hormon iddiası tavukçuları vurdu

’Tavuklarda hormon ve antibiyotik kullanılıyor’ iddiası tavuk üreticilerini darboğaza soktu. Tavuk eti tüketimi bir anda yüzde 30 azaldı, tavuk fiyatları ise yüzde 15 düştü.

Kendisi de bir tavuk üreticisi olan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, Beyaz Et Sanayicileri Birliği Başkanı Kemal Akman ile bir basın toplantısı yaptı ve aylık zararın 30 trilyonun üzerinde olduğunu açıkladı.

"Tavukçulukta hormon kullanılmamaktadır"

Bayraktar, "bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de tavukçulukta hormon kullanılmamaktadır. Ülkemizde hormon ithalatı olmadığı gibi yurt içinde de hormon üretimi yoktur. Teknik ve maliyet açısından hormon kullanımı mümkün değildir. Son hafta antibiyotik kullanımı ekonomik de değildir" dedi.

İddialar yalanlandı

Basın toplantısında tavukla ilgili iddialar bir kez daha yalanlandı. Tarım Bakanlığı’nın analizleri ve ’gönül rahatlığıyla tavuk yenilebilir’ tavsiyesi hatorlatıldı. Bu sektörden ekmeğini yiyen iki buçuk milyon insanın yanında tavuk etinden uzaklaştırılan halkın da zarar gördüğü belirtildi.

Türkiye, AB ülkelerine tavuk eti ihraç edecek

Türkiye, AB ülkelerine de tavuk eti ihraç etmeye hazırlanıyor. AB’nin incelemeler sonucunda verdiği raporlar olumlu. 2005 yılında bir teknik heyet daha Türkiye’de analiz yapacak. Bu incelemelerin ardından bir rapor daha düzenlenecek. Rapor da olumlu olursa, Türkiye ihracata başlayacak.

AB ülkelerine ihracat yapmaya hazırlanan tavuk üreticileri iddiaları ortaya atanlar hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.
cnn türk
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 14:43:31
Güncelleme :13 Kasım 2004 Cumartesi 18:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?