31
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

İbo böyle yürüyecek

Önceki gün Türkiye’ye getirilen İbrahim Tatlıses’in tedavisi Darüşşafaka Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde devam ediyor.

Sanatçının tedavisini yürüten ekibe başkanlık eden Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon “Hastamızın genel durumu son derece iyi. Hatta beklediğimizden daha iyi diyebiliriz. Bugün (dün) başlatılan tedavilerinde, rehabilitasyon egzersizlerinin yanı sıra robotik yürüme eğitimine yer verilmiştir” dedi.

Tatlıses’in özellikle bu hastaneyi “Lokomat” adı verilen robot sürüşlü yürüme sisteminin bulunmasından dolayı tercih ettiği öğrenildi. Almanya’daki Murnau Kaza Kliniği’nde de bulunan bu cihaz, inme ve omurilik yaralanmasına bağlı felçli hastalarda, ortopedik problemler ve travmatik beyin hasarlarında kullanılıyor. Lokomat, hastaların vücut ağırlıklarını alarak robot sürüşlü yürüme sistemiyle tedavi eden ve dünyada sadece 200 örneği bulunan bir sistem.

Kızı ve torunu da ‘Geçmiş olsun’a geldi...

İbrahim Tatlıses’in ilk eşi Adalet Tatlı’dan olan büyük kızı ve torunu da ‘Geçmiş olsun’ ziyaretine geldi. Gazetecilerden rahatsız olan ve saklanmaya çalışan Tatlıses’in çarşaflı kızı, “Başımdan gidin. Çekmenizi istemiyorum” dedi.

Gazileri de yürüttü

GATA eski Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı emekli Tabip Albay Prof. Tunç Alp Kalyon 2000-2007 yılları arasında yüzlerce Güneydoğu gazisini yürütmeyi başarmıştı. Prof. Kalyon, şimdi de İbrahim Tatlıses’e bu mucizeyi yaşatmak istiyor.

..
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2011 Cumartesi 09:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?