16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

İftar sonrası kan bağışı

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Kilis’te Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü, iftar sonrası kan bağışı kampanyaları düzenliyor. ‘Kan ver, hayat kurtar’ kampanyasına destek olan vatandaşlara baklava ikram ediliyor.

Kilis Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ertuğrul Kekeç, Ramazan sebebiyle kan bağışı kampanyasını iftar sonrasına aldıklarını söyledi.

Kekeç, “İftardan sonra vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde bulanarak vatandaşlardan kan alıyoruz. Kan verenlere baklava ikram ediyoruz. Kilis, kan bağışı yönünden bir çok ilden öndedir. Bölgemizde nüfus ortalamasına göre en çok kan bağışı Kilis'te olmuştur” dedi.

Dr. Ertuğrul Kekeç, kentteki sivil toplum örgütleri ile esnaf ve sanatkarların kan merkezine büyük destek verdiklerini belirterek, "Kan ver, hayat kurtar" sloganıyla düzenlediğimiz kampanyamıza büyük destek verdiler. Halkın yoğunlukta oldukları yerlere ambulanslarımızla gidip halkımızdan kan alıyoruz. Kızılay Kan Merkezi'ne kan bağışlamak, her ferdin bir insanlık görevi olduğunu düşünüyoruz. Bize kan vermek için bir telefon açılsa biz ambulansla gider evinden bile kan alırız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 11:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?