22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

İlaç niyetine üzüm çekirdeği

Uzmanlar, posasını yedikten sonra çöpe attığı üzüm çekirdeğinin birçok hastalıklara karşı ilaç özelliğini taşıdığını belirtti.

Ordu Tarım İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Kader Bayhan, üzüm çekirdeğinin Avrupa'da ilaç niyetine satıldığını belirterek, yakında eczanelerde yer alacağına dikkat çekti. Manav ve marketlerde alınırken en çok çekirdeksiz üzümün rağbet gördüğünü hatırlatan Bayhan, üzüm çekirdeğinin adeta tek başına bir 'doktor' olduğunu söyledi. Üzüm çekirdeğinin damarları yenilediği gibi 'anti-aging' etkisine sahip olduğunu, yine üzüm çekirdeğinin yaşlanmayı geciktirdiğini vurgulayan Bayhan,"Cildindeki kırışıklıklar günden güne fazlalaşanlar, cildi cansız ve solgun görünenler, kalple ilgili sorunu olanlar, görme bozukluğu olanlar, yüksek tansiyonu ve şeker hastalığı olanlar, kolayca kanama ve morarma eğilimi olanlar üzüm çekirdeğini bol bol tüketmelidir" dedi.

Kader Bayhan, üzüm çekirdeğinin faydalarını ve kullanım şeklini şöyle açıkladı: "Damar duvarlarını onarır. Kalp ritmini düzenler, kalp krizi riskini azaltır. Düzenli kullanımda varis oluşmuş damarların tedavisinde kullanılır. Beyin damarlarını güçlendirir, beyine giden oksijen miktarını arttırır. Kanser, AIDS, Hepatit B ve Hepatit C gibi hastalıklara karşı korur. Kolesterolü düşürür, şeker hastalığına karşı vücudu korur. Deri kırışıklıklarını azaltır. Saçı güzelleştirir. Saman nezlesi ve astım gibi alerjileri önler. Selülitlerin tedavilerinde etkilidir. Göz kamaşması, gece körlüğü gibi sorunlarda etkilidir. Bilgisayar ekranı karşısında çalışmanın neden olduğu göz gerilimini geçirir, miyop kişilerde retinanın işlevini düzeltir. Tansiyonu dengeler. Sabah-akşam bir tatlı kaşığı öğütülmüş kara üzüm çekirdeği besin takviyesi olarak bal, pekmez, yoğurt veya su ile alınabilir."

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2007 Salı 15:05:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?