20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

İlik kardeşliğine darbe

Antalya'da talesemi hastası 3 kardeş, sağlıklı diğer 3 kardeşlerinden ilik nakli olabilmek için gereken aylık 3 bin 500 YTL değerindeki ilaç masraflarının karşılanmasını bekliyor.

Antalya'da yaşayan talesemi hastası Kader (10), Serdar (9) ve Hakan (5), kardeşleri Bayram (13), Rozelin (12) ve Helin'in (7) ilikleriyle sağlıklarına kavuşmayı bekliyor. İlik nakli için talesemi hastası çocukların vücutlarındaki demir oranının düşmesi bekleniyor.

Nakil için geçtiğimiz yıl Şanlıurfa'dan Antalya gelen kardeşler, tedavi masrafları nedeniyle aylardır nakil olamıyor. Çocuklarının aylık 3 bin 500 YTL tedavi masrafını karşılayamadığını söyleyen baba İbrahim Dizlek, hayırseverlerden yardım
istedi.

Naklin ilaç masraflarına takıldığını belirten baba Dizlek, "Bütün çabam 3 çocuğumun da yaşaması için. Gün geçtikçe gözümün önünde eriyorlar. Evde ilaç tedavisi görüyorlar. Onların oyuncakları ilaç kutularından oluşuyor. Nakil için önümüzdeki tek engel çocuklarımızdaki demir oranının yüksek olması. Demir oranının düşmesi için ilaçlar kullanıyoruz. Yeşil kartın karşılamadığı bu ilaçların değeri 3 bin 500 YTL tutuyor. Bir hayırseverden yardım bekliyoruz" dedi.

Arkadaşları gibi gönüllerince oyun oynamak istediklerini söyleyen hasta kardeşler ise, "Biz artık iyileşmek istiyoruz. Lütfen bize yardım edin" diye konuştular.
İsmi gibi kadersiz olduğunu söyleyen talasemi hastası Kader ise, "Yorgunum" isimli şiirinde çektiği sıkıntıları dile getirdi. Minik Kader'in şiiri şöyle:

"Adım Kader/Bedenim yorgun/Dalağım yorgun/Bedenimdeki kan bir gün onun bir gün bunun/Hep bekledim yorgun yorgun/İç organlarım yorgun/Kardeşlerim yorgun ben yorgun/İşte benim adım Kader/İşte bu benim kaderim."

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 14:35:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?