16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

İmam Bayrak'ın önlenemez yükselişi!

ORDU'da 13 yıl imamlık yapan, Açık Öğretim Fakültesi'ni bitirdikten sonra Sağlık Bakanlığı kadrosuna geçip Devlet hastanesi'nde memur olan 42 yaşındaki Hayri Bayrak, İl Sağlık Müdür Yardımcılığı'na atandı. Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Halil Bayramoğlu, Ağız ve Diş Sağlığı, İlaç, Eczacılık ve Hasta Hakları Şubesi’nden Sorumlu İl Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Bayrak'ın atamasını doğru bulmadıklarını söyledi.

Ordu’nun Ulubey İlçesi'nde dünyaya gelen ve İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1983 yılında vekil imam olarak göreve başladı. Evli ve 2 çocuk babası Hayri Bayrak, çeşitli ilçe ve köy camilerinde görev yaparken, kısa süre Rize'de çalıştı. Bayrak, ÖSS'ye girerek kazandığı Açıköğretim Fakültesi'nin İktisat Bölümü'nü bitirdi. Hayri Bayrak, yaklaşık 13 yıl süren imamlığın ardından 1996 yılında Ordu Devlet Hastanesi'ne memur olarak atandı, 2005 yılında Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne müdür kadrosuyla geçiş yaptı. 28 Nisan 2006'da da Ordu Devlet Hastanesi'ne atandı. Burada da hastane müdürlüğü yapan Hayri Bayrak, geçen yılın Kasım ayında İl Sağlık Müdür Yardımcısı oldu. Ağız ve Diş Sağlığı Şubesi, İlaç ve Eczacılık Şubesi ile Hasta Hakları Şubesi’nden sorumlu olarak Sağlık Müdür Yardımcılığı yapan Bayrak'ın atamalardan Sorumlu İl Müdür Yardımcısı olacağı öne sürüldü. SES Şube Başkanı Halil Bayramoğlu, Ordu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hayri Bayrak'ın tıp kökenli olmadığını bu nedenle bu koltukta oturmasının yanlış olduğunu söyledi. Bayramoğlu, şöyle konuştu:

“Kendisi tıp kökenli değil. Hastane müdür yardımcısı olmak isteyen bir kişinin görevde yükselme sınavına girmesi gerekiyor. Ama sağlık müdür yardımcısı olmak için sınav gerekmiyor. Bu zamana kadarki tüm görevlerinde vekaleten bulunan Hayri Bayrak, hiçbir sınava girmeden il sağlık müdür yardımcılığı görevine atanarak bundan sonra sınavsız olarak istediği hastane müdürlüğüne asaleten atanma hakkını kazanmış oldu. Sağlıkta ihale ve satın almalarla ilgili açılmış ağır ceza mahkemelerinde devam eden bir sürü dava varken böylesi siyasi bir tayini etik ve doğru bulmuyoruz.”




Milliyet internet
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 18:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet aytekin IP: 85.106.190.xxx Tarih : 15.03.2007 20:59:37
ne olmuş anlamadım şimdi ben? Mankenden şarkıcı oluyor,gazeteci oluyor,sinema oyuncusu oluyor vs. vs. Neden eskiden imamlık yapmış ama daha sonra devlet hastanesinde memurluk kazanan sonra yıllarca çalıştıktan sonra müdür olan biri neden bu kadar göze batıyor? Sorunu cevabını ben söyleyeyim İMAM HATİP MEZUNU diye... Halbuki adam sonradan iktisat fakültesini bitirmiş yasalara uygun bir şekilde atanmış... NE VAR BUNDA AYIP AYIP!