15
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Kahvehanede sigara yasaklanıyor

Resmi-özel her türlü kurumun kapalı alanlarında, okulların bahçelerinde, kahvehane ve eğlence yerlerinde sigara içimini yasaklayan yasa teklifi, dün TBMM Adalet Komisyonu’ndan onay aldı.

Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Genel Kurul’da önergeyle yapılacak değişiklikler arasına, ABD ve AB ülkelerinde olduğu gibi sigara üreticilerine, sigaradan doğan zararları tazmin etme zorunluluğu hükmü konulmasını istedi. Sigara yasağı kapsamını genişleten teklif, şu hükümleri getiriyor:

Kamu hizmet binalarının koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı binaların kapalı alanlarında, statların açık alanlarında, otellerde, kara, demir, deniz ve havayolu toplu taşıma araçlarında sigara içilemeyecek. İçenlere 50 YTL, izmaritini ve paketini atanlara 20 YTL ceza verilecek.

Üretici firmaların ve ürünlerin isim, marka veya alametleri kullanılarak reklam ve tanıtım yapılamayacak.

Film, dizi, müzik kliplerinde tütün ürünleri kullanılamayacak.

18 yaşından küçüklere sigara satan veya tüketimlerine sunanlara 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası uygulanacak.

Her kategoride televizyon ve radyo, ayda en az 60 dakika tütün ürünleri alışkanlığının zararları konusunda uyarıcı, eğitici yayın yapacak.

Basından
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 20:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tiryaki IP: 81.213.219.xxx Tarih : 12.11.2007 14:16:50

MADEM BU KADAR YASAGI UGULUYORSANIZ TÜTÜN MAMÜLLERİN ÜRETİMİNİ YASAKLAYIN....SİGARASIZ BİR HAYATA GEÇELİM ..YADA YASADA YENİ DÜZENLEMER YAPIN BÖYLE OLMAZ NEREDE SİGARA İÇİLİM O ZAMAN LÜTFEN YASAYI BİRAZ DARATINNNNNNTİ