16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Kalbinden dikiş iğnesi çıktı!

Göğüs ağrıları şikayetiyle getirildiği hastanede kalbinde ve karnında dikiş iğneleri çıktı.

Eskişehir'de göğüs ağrısı şikayetiyle geldiği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde muayene edilen 13 yaşındaki zihinsel engelli kızın kalbinde tespit edilen 2 dikiş iğnesi ameliyatla çıkarıldı, karnındaki iğne de bir ay sonra çıkarılacak.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Tünerir, düzenlediği basın toplantısında, hastaneye göğsünde batma ve ağrı şikayetiyle gelen Selda Bulut'un kalp röntgeninin çekildiğini belirterek, yaptıkları incelemelerde kalbin sağ karıncık bölgesinde 2 dikiş iğnesi olduğunu tespit ettiklerini kaydetti.

İğnelerin sabit olarak kalbin sağ karıncık bölgesine saplanmış olduğunu belirledikten sonra Selda Bulut'u ameliyata aldıklarını anlatan Prof. Dr. Tünerir, ''Tıpta açık kalp ameliyatı olarak bilinen yöntemle kalbin içindeki sağ karıncık bölgesinde bulunan 2 iğneyi dünyada da yeni kullanılan endoskobik aletlerle, kalbe zarar vermeden çıkardık. Ameliyat toplam 3 saat sürdü'' dedi.

Prof. Dr. Tünerir, dünya literatürüne girmiş bu tür vakaları incelediklerinde Selda Bulut olayının 4. vaka olarak değerlendirilebileceğini belirterek, şöyle konuştu:

''Dünya literatüründe yaptığımız araştırmalarda 3 vaka tespit ettik. Bunlardan biri Japonya'da bir kişiye uygulanan akapunktur seansı sırasında iğne kırılarak kalbin duvarında kalmış. Diğer olgu İngiltere'de, bağımlı bir kişinin
kolundan iğne enjekte edereken iğne kırılmış ve bu kalbe yerleşmiş. Bir diğeri de Çin'de. 14 yaşındaki bir çocuk iğnenin üzerine düşmüş ve kalbine saplanmış. Bizim olgumuzun örneği literatürde yok. 2 dikiş iğnesi kalbin içinde kalmış. Literatüre, yeni uygulamayı kullanıp iğneleri buradan çıkararak katkı yapmış olduk.''

Selda Bulut'un sağlığının iyi olduğunu ve yakın zamanda taburcu edileceğini anlatan Prof. Dr. Tünerir, ''İğnelere baktığımızda, oksitlenme ve dokuyla örtüşme söz konusu. Bu olayın küçük yaşta gerçekleşmiş olabileceğini düşünüyoruz. Bunda da iki ihtimal olabilir. Damardan giren iğne toplardamardan yukarı kalbe gelmiş olabilir. Toplar damara bir yabancı cisim girerse kan yoluyla kalbin sağ bölgesine gelebilir. İkinci yol da kazayla göğsün dışından batma yoluyla gelişmiş olabilir'' diye konuştu.

Prof. Dr. Tünerir, Selda Bulut'un servislerinden taburcu edildikten sonra Çocuk Cerrahisi Bölümüne gönderileceğini belirterek, karın boşluğunda bulunan iğnenin de yaklaşık bir ay sonra gerçekleştirilecek operasyonla çıkarılacağını
bildirdi.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Tünerir, kalpten 2 dikiş iğnesi çıkarma olayının tıp literatürüne girmesi için yurt dışındaki bilimsel tıp dergilerinde yayınlanması gerektiğini belirterek, bunu literatüre
katkı sağlamak amacıyla yapacaklarını sözlerine ekledi.

Selda Bulut'un annesi İpek Bulut da kızının sağlığına kavuşmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Selda Bulut ise sevincini Prof. Dr. Tünerir'e sarılarak gösterdi.

AA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 16:25:42
Güncelleme :15 Aralık 2007 Cumartesi 17:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?