27
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Kalçasında metal pul unutuldu!

Ameliyat olan Sevgi Cabar’ın kalçasında metal pul unutuldu. Röntgende unutulan parçayı fark eden anne Fadime Akkor soluğu hastanede aldı. Sevgi’nin dikişleri alındı, parça bulunamadı. Bunun üzerine ikinci ameliyat için hazirana gün verildi.

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kalça çıkığı ve bir bacağındaki kısalık nedeniyle ameliyat edilen 11 yaşındaki Sevgi Cabar’ın kalçasında metal civata pulu unutuldu. Anne Fadime Akkor, doktorların, “Bu hatıra olarak kalabilir, hiçbir zararı yok” dediğini öne sürdü! Hastane ise ailenin şikâyeti üzerine talihsiz kızın kalçasındaki civata pulunun alınması için haziran ayına gün verdi.
Uşak’ın Banaz ilçesinde oturan ilköğretim öğrencisi Sevgi, bir yaşından bu yana geçirdiği 10 ameliyatın ardından, geçen 4 Şubat’ta, kalçasına daha önce yerleştirilen materyalin alınması için İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Ortopedi Bölümü’ne getirilmişti.

Operatör Dr. Mustafa İncesu’nun yaptığı ve başarılı geçtiği belirtilen ameliyattan bir gün sonra Sevgi taburcu edildi. Ancak ameliyat sonrası çekilen röntgen filmini inceleyen anne Fadime Akkor bir nesne fark etti. Doktorlar bu cismin somun olabileceğini bildirince, anne Akkor’un tepkileri üzerine acil servise alınan Sevgi’nin ameliyat dikişleri yeniden açıldı.

Acil servis doktoru Burak Önvural tarafından ameliyatlı bölgenin açıldığını elle ve makasla karıştırıldığını, ancak içeride kalan metale ulaşılamadığını anlatan anne Fadime Akkor, “Doktor, röntgen filminde görülmesine rağmen pulu bulamayınca açtığı bölgeye dikişle kapattı. Ve bana da ‘Bu hatıra olarak kalabilir, hiçbir zararı yok’ dedi. Böyle bir rezalet olamaz. Hem insan hayatı gibi önemli bir konuda kabul edilemez ihmalde bulunuyorlar hem de dalga geçiyorlar. Kızım kalçasındaki metal parçasıyla mı yaşayacak” diye isyan etti.

Akkor, Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı’nı telefonla arayıp tepkilerini dile getirdiğini, bunun üzerine hastane yönetiminin kendilerini arayıp metal pulun alınması için gelecek haziran ayına ameliyat günü verdiğini belirterek, “Eşimden ayrıldım, işsizim ve biri üniversitede okuyan iki kızımla hayat mücadelesi veriyorum. Ancak bu işin peşini bırakmayacağım. Her türlü platformda kızımın hakkını arayacağım” dedi.

‘Lütfen çıkartın’
Günlerdir kalçasındaki metal pulla yaşayan Sevgi Cabar artık bıkmış usanmış:
“Bir an önce sağlığıma kavuşmak, yürümek ve koşmak istiyorum. Kalçamda unutulan metal parça acı vermeye başladı. Lütfen bu parçayı içimden çıkarsınlar.”
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü’nü bilgilendirdiklerini, kendilerinin açıklama yapamayacağını belirtti. İl Sağlık Müdürlüğü’nden ise kalçada metal parça unutulmasına ilişkin haber yayınlandıktan sonra açıklama yapılacağı belirtildi.

 

 

 

Radikal
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 01:17:07
Güncelleme :14 Şubat 2009 Cumartesi 01:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?