30
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Kalın dudak da yaşlılıkta inceliyor

Dudak inceliğinin bazı kişilerde genetik olsa da yaşlanmayla dudakların inceldiğini vurgulayan Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nden Prof. Dr. Ahmet Karacalar, şöyle konuştu…

“Önce gülümsemesine bakıyoruz”

“Dudak estetiği isteyen kişileri öncelikle ‘gülümseme estetiği’ açısından analiz ediyoruz… Dudak ve çevresinin güzel olması yeterli değildir. Güzel gülümseme dudak estetiğinin önüne geçer. Bu nedenle dudak estetiği isteyen kişiye gülümseme estetiği açısından da analiz gerekir.

Kişilerin yaklaşık yüzde 70’inde Mona Lisa gülümsemesi dediğimiz ağız köşelerinin biraz daha fazla kalktığı, dudak merkezinin daha az kalktığı gülümseme vardır. Geri kalan grup ‘kanin gülümseme’ olarak adlandırılır ve dudak merkezi köşelerden daha önce kalkar…

“Dudaklar zaman içinde erir”

Çok az kişide ise ‘geniş gülümseme’ olarak adlandırdığımız bütün dişlerin gözüktüğü bir gülümseme vardır. Bu grupların dışına çıkan diş etlerinin aşırı göründüğü ya da gülümsemenin çarpık olduğu durumlarda botoks ya da cerrahi ile gülme tasarımı yapılmalıdır.

Dudaklar zaman içinde erir ve dudak atrofisi olarak adlandırılan bir yaşlanma sorunu ortaya çıkar. Dudak yaşlanmasının özelliklerinden birisi olan sigara çizgileri özellikle dudaklarına sürekli büzme hareketi yapan ve güneş hasarı görmüş kişilerde oluşur. O nedenle dudak estetiği belirli bir yaştan sonra yüz gençleştirmenin bir parçası haline gelir.”

Bizimsağlık
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 18:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?