20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

'Kanser' köpeği kopyalandı!

İnsanlarda kanseri teşhis etmek üzere özel olarak eğitilen bir köpeğin klonlandığı bildirildi.

Seul'deki biyo-teknoloji firması RNL Bio'nun Başkanı Ra Jeong-Çan, Marine isimli siyah labrador retriver cinsi köpekten alınan klonlanmış ceninlerin, geçtiğimiz ay anne köpeğe nakledildiğini söyledi. Ra, bu ay sonunda klonlanmış fetüslerin durumunun netlik kazanacağını belirtti.

Geçirdiği bir hastalık nedeniyle rahmi alındığı için doğum kabiliyetini yitiren 6,5 yaşındaki Marine'nin insanlarda kanser teşhisinde bulunma konusunda dünyanın en iyi eğitilmiş köpeği olduğu ifade ediliyor.

Marine'nin sahibi, aynı zamanda Japonya'da kanser teşhisi yapmak üzere köpeklerin eğitildiği bir merkezin başkanı olan Yuji Satoh, 2005'te dünyanın ilk klonlanmış köpeğini üreten Seul Ulusal Üniversitesi'nden gelen uzmanların Marine'den deri örnekleri alarak, sözkonusu proje için Güney Kore'ye döndüklerini söyledi.

Satoh, insanlarda kanser teşhisine yardım olan köpeklere yönelik çalışmalara katkıda bulunmak istediğini belirterek, dünyada ilk kez kanser teşhisi yapan bir köpeğin klonlandığını kaydetti.

Klonlanan iki ceninin başarılı bir şekilde dünyaya gelmesi halinde, köpeklerden birinin Güney Kore'de, diğerinin ise Japonya'da kalacağı ifade edildi.

...
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 14:54:51
Güncelleme :21 Mayıs 2008 Çarşamba 15:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?