22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Kansere karşı umut koşusu

Kanser araştırmalarına destek için her yıl 51 ülkede düzenlenen “Terry Fox Umut Koşusu” 21 Ekim Pazar günü İstanbul’da, 28 Ekim Pazar günü de Ankara’da düzenlenecek.

18 yaşında kansere yakalanan Kanadalı Terry Fox tarafından başlatılan umut koşusunda toplanan bağışlar Türkiye’deki kanser araştırmaları için kullanılacak.



Terry Fox, hastalığın neden olduğu acı ve çaresizliği yaşayınca 1980 yılında kanser araştırmaları için umut koşusuna başladı. Hastalığı nedeniyle bir bacağı dizinin üzerinden kesilen Fox hayatını kaybettiği 1981 yılına kadar koşmayı sürdürdü. Ancak Fox’un başlattığı umut koşusu ölümünden sonra da dünyanın birçok ülkesinde devam etti. Türkiye de Kanada Büyükelçiliği ve Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu’nun öncülüğünde 1994 yılından bu yana Terry Fox koşularına evsahipliği yapıyor.

KOŞU İLE ARAŞTIRMALARA BAĞIŞ TOPLANIYOR


Geçen yıl Ankara ve İstanbul’daki koşularda yaklaşık 37 bin dolar toplandığını belirten Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Başkanı Tezer Kutluk, Türkiye’de her yıl 150 bin kişinin kansere yakalandığına dikkat çekiyor. Kutluk’a göre bu nedenle kanser araştırmalarına destek şart.


“Bu koşunun bir amacı kanser araştırmalarına destek için yardım toplamaksa, ikinci ve en az birinci amaç kadar önemli amacı da kansere karşı farkındalığı artırmak. Daha önce söylediğimizi gibi kanser kimsenin başına gelmesini istemediği bir hastalık ama yapacak birşeyler var ki bu araştırmaları yapıyoruz.”

KOŞU 21 EKİM’DE İSTANBUL’DA, 28 EKİM’DE ANKARA’DA


21 Ekim Pazar günü İstanbul’da İTÜ Ayazağa kampüsünde, 28 Ekim Pazar günü ise Ankara’da ODTÜ kampüsünde düzenlenencek Teryy Fox Umut Koşusu’na katılmak ücretsiz. Koşunun katılımcıları kanser araştırmalarına istedikleri miktarda bağışta bulunarak destek olabilecek.

ajanslar
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 14:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?