19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Kapısına 2 ay kilit vuruluyor

Hastabakıcı az diye hastaneye kilit vurulacak

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 138 yataklı Psikiyatri Kliniği, hastabakıcı yetersizliği nedeniyle 2 aylığına kapatılıyor.

Ankara  Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyitatri Kliniği, hastabakıcı sayısının yetersizliği ve yıllık izinlerin de başlaması nedeniyle 1 Temmuz'dan itibaren tedavi hizmetlerine ara verme kararı aldı. Hastaların muayeneleri ise poliklinikte sürdürülecek.

Türkiye'nin alanında en büyüğü olan 138 yataklı klinikte, alkol bağımlıları, deprasyon, şizofreni hastalarının tedavileri de ay sonuna kadar tamamlanacak. Kliniğe yeni hasta yatışı yapılmayacak.

En büyük ihtiyaç hastabakıcı

Psikiyatri Kliniği'nde daha önce geçmişte 80 hastabakıcı olmasına rağmen, emekli olanların ve vefat edenlerin yerine yeni hastabakıcı alınmadığı için hastabakıcı sayısı 15'e indi.

Bu klinikte tedavi gören hastaların da özelliğinin dikkate alındığında hastabakıcıların öneminin daha iyi anlaşılacağını belirten Psikiyatri Servisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Çevik şunları söyledi:

"Yıllardır hastabakıcı almamıza izin verilmiyor. Sözleşmeli olarak hastabakıcı çalıştırmamız da mümkün değil. Personel yönünden o kadar sıkışık ve zor durumdayız ki, bazı bölümlere asistan bile veremiyoruz. Hastabakıcı sayısının yetersizliği, olanların da temmuz, ağustos aylarında yıllık izinlerini kullanmaları kliniği geçici olarak kapatmamızı zorunlu kılıyor. 1 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında kliniğimize hasta yatıramayacağız. Mevcut hastalarımız da 1 Temmuz'a kadar taburcu olacak. 1 Eylül'den itibaren kliniğimizde hasta yatışı yeniden başlayacak."

Türkiye'nin en büyük psikiyatri kliniğinin hastabakıcı yetersizliği yüzden düşürüldüğü durumun önemine dikkat çeken Prof. Dr. Çevik, hastanenin yataklı servislerinin halen dolu olduğunu kaydetti boşalan yerlere yeni hasta yatışı yapmamaya başladıklarını sözlerine ekledi.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 13:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?