15
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Karabük'te kene can aldı

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, kene tarafından ısırılan genç kız, tedavi gördüğü hastanede öldü.

Eskipazar Kaymakamı Esengül Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce Hanköy'de oturan H.E'nin, kene tarafından ısırılması üzerine Karabük Devlet Hastanesine, daha sonra ise Ankara Numune Hastanesine kaldırıldığını bildirdi. H.E'nin, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığını ifade eden Korkmaz, genç kızın babasının tedavisinin ise aynı hastanede sürdüğünü söyledi. Kaymakamlık ve belediye olarak cenazenin gömülmesiyle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Korkmaz, şunları kaydetti:

“Biz bir süre önce kene ısırmaları konusunda mahalle ve köy muhtarlarıyla toplantı yaparak, bilgilendirdik. Bu tür olayla karşılaşan vatandaşlarımızın, kendileri müdahalede bulunmadan ve vakit kaybetmeden sağlık ocaklarına başvuruda bulunmalarını istedik. Ama maalesef bu aile uyarılarımıza duyarsız kaldı.

Yaptığımız araştırmada, H.E. babası ile birlikte hayvanlarının üzerindeki keneleri temizlediği sırada kene tarafından ısırılmış. Bu kişiler de keneleri derilerinden kendileri çıkarmışlar. Aile, yakınları tarafından hastaneye gitmeleri konusunda uyarılmalarına rağmen bu uyarıları dikkate almamış. Genç kız, rahatsızlığının artması üzerine ilçedeki sağlık kuruluşlarına gitmeden doğrudan Karabük Devlet Hastanesine başvuruda bulunmuş. Devlet Hastanesi de Ankara Numune Hastanesine sevk etmiş. Genç kızımız burada yaşamını yitirmiş. Ben ailelerin çok dikkatli olmalarını istiyorum. Bu tür vakalarda mutlaka sağlık kuruluşlarına başvuruda bulunsunlar.”

Korkmaz, H.E'nin cenazesinin bugün öğleden sonra ilçelerinde toprağa verileceğini bildirdi.


AA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 12:29:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SİBEL ÇETİN IP: 85.98.56.xxx Tarih : 18.07.2007 14:42:17
ben kene hakkında devletimiz bu konu hakkında hiç mücadelede bulunmuyor.insanların ölümüne bütün halk üzülüyor.lütfen devletimize sesleniyorum lütfen birşeyler yapın!!!!!