18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Kastamonu’da kene kabusu

Kastamonu’da bir kadın kene ısırmasından dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yakalanarak hayatını kaybetti. Kastamonu’da kene ısırması nedeniyle son üç günde ikinci kez ölüm olayı yaşandığı belirtildi.

Azdavay ilçesinde, 48 yaşındaki Nigar Orman tarlada çalışırken ayağına kene yapıştı.

Vücüduna yapışan keneye fark etmeyen Orman, bir süre sonra baş ağrısı, bulantı ve yüksek ateş şikayetleri nedeniyle Azdavay Devlet Hastanesine başvurdu.

Buradan Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine sevk edilen Orman’a Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisi konuldu.

Bunun üzerine Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Nigar Orman, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Orman’ın cenazesi Azdavay ilçesinin Karahallılar köyüne getirildi.

Cenaze araçtan indirilmeden önce tabutu taşıyacak vatandaşlara eldiven ve maske dağıtıldı.

Köyde kılınan cenaze namazının ardından Orman’ın cenazesi, Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından görevlendirilen ekiplerin gözetiminde ip yardımıyla özel hazırlanan 3 metre derinliğindeki mezara indirildi.

KASTAMONU’DA ŞUAN 15 VAKA BULUNUYOR
Ayrıca, Kastamonu’da, şu an 15 vakanın bulunduğu öğrenilirken, bunlardan 6 kişi de KKKA hastalığı pozitif iken 4 kişinin de yatak tedavisinin devam ettiği belirtildi.

5 kişi ise yapılan tedaviler sonrası taburcu edildi.

Kastamonu’da yaşanan KKKA hastalığı vakasından son üç günde ikinci kez ölüm yaşandı. Daha önce kahvehanede otururken Salim Şen kene ısırması sonucu hayatını kaybetmişti.

...
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2012 Salı 12:27:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?