15
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Kene 2 can daha aldı

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde kene tarafından ısırılan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen 2 kişi öldü.

Şaziye Bölükbaşı (54) adlı kadınla Bahar Kaplan (16) isimli genç kız ağrısı, bulantı ve halsizlik şikayetleriyle Çekerek Devlet Hastanesine başvurdu. Hastanede yapılan muayenede Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesi görülen 2 kişi 7 Haziran Perşembe günü Ankara Numune İhtisas Hastanesine sevk edildi, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şaziye Bölükbaşı Karakaya köyünde, Bahar Kaplan da Kayalar köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazeler mezara konulduktan sonra üzerleri kireçle kapatıldı.

Yetkililer, ölen iki kişinin de keneyi kimseye söylemeden kendilerinin koparmak suretiyle çıkarmaya çalıştıklarını, daha sonra da baş ağrısı, ateş ve halsizlik şikayetiyle Çekerek Devlet Hastanesine başvurduklarını belirtti. Aynı yetkililer, kene tarafından ısırılan kişilerin en yakın sağlık ocağına başvuruda bulunup, kenenin koparılmadan çıkartılmasını talep etmeleri gerektiğini ifade ettiler.



AA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2007 Pazar 12:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?