19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Kimse aşı istemiyor

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın domuz gribi aşısına ilişkin “Yaptırmayacağım” sözleri vatandaşları da olumsuz yönde etkiledi. VATAN’ın görüş aldığı vatandaşların büyük çoğunluğu “Başbakan olmadıysa bir bildiği vardır” görüşünde

Fatma Dümen (Ev Hanımı - 37)

“Başbakan da yaptırmam diyor”

“Okullarda verilen formda kanama, beyin ve sinir uçları iltihaplanması hatta felç gibi yan etkiler gösterilince çok ürktüm . Kesinlikle aşı yaptırmayacağım.”

Altın Çelebi (Kuaför- 26):

“Aşıya güvenilmiyor”

“Sağlık Bakanı bile çocuklarının bu hastalığı atlattıklarını ve aşı yaptırmadığını söylüyor. Başbakan da kendisi ve ailesi için aşı yaptırmayacağını açıkladı. Ben de yaptırmayacağım.”

Dr. Arslan Yüzgün (gezi yazarı - 58): “Baştan sona yanlış”

“Başbakan’ın sözleri aynen 3 çocuk yapın demesi kadar baştan sona yanlış. Bakanlık ve DSÖ aşı yaptırın diyor ancak Başbakan çıkıp ben yaptırmam diyor.”

Zeynep Temur (Ev Hanımı - 31) : “Kafamız karışık”

“Aşının içinde neler olduğunu bilmiyoruz, kafamız karışık ve çok korkuyoruz. Bu durumda asla aşı olmayacağız.”

Ayşe Kocaoğlu (29- Ev Hanımı) - ‘Başbakan yaptırmadıkça olmaz’

“Başbakan bile yaptırmadıkça ben neden yaptırayım? Yüzde 98 felç kalma olasılığı olan bir aşı için kendi ve çocuğumun canını riske atamam.”

Fadime Gülhan (37- Ev Hanımı) - “Fikrim değişmez”

“Çocuğuma mevsimsel grip aşısı yaptırdım ancak asla domuz gribi aşısı yaptırmayı düşünmüyorum. Başbakan aşı olsa da bu fikrim değişmez.”

Hasibe İlayda (28- Ev Hanımı) -

“Adjuvan’lı aşı yaptırmam”

“Domuz gribi aşısının resmi olarak kesin yan etkilerinin ne sıklıkta çıktığına ilişkin bir açıklama yapılmadı. Başbakan aşı olmuyor. Civalı aşı olmam.”

Sevda Ay (28- Ev Hanımı) -

“Kaç kişi aşı yüzünden ölüyor?”

“Ben domuz gribinden ölenlerin ne kadarının aşı yüzünden öldüğünü öğrenmek istiyorum. Biz çocuğumuzu sokakta bulmadık.”

Sebahattin Karakaş (31-Güvenlikçi) “Başbakanın bir bildiği vardır”

“Beni en çok korkutan yan etki civanın 10 yıl sonra yaratacağı söylenen korkunç hasarlara ilişkin. Başbakan yaptırmıyorsa bir bildiği vardır.”

Sevgi Eser (35 - Ev Hanımı)

“Herkes şüphelenir”

“Bence bir aşının ölümcül olduğu söylenen yan etkileri hakkında bütün dünyada bu kadar çok tartışma oluyorsa ve Başbakan bile o aşıyı yaptırmıyorsa herhalde herkes şüphelenir.”

Yan etkilerine kuşkulu bakıyorlar

Okullarda ve Sağlık Ocakları’nda aşı olmaktan vazgeçenlerin sayısı çoğunlukta. doldurulan bilgi formlarının çoğunda, “Güvenmiyorum” yazıyor.
 

Vatan
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 16:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 78.175.19.xxx Tarih : 22.11.2009 11:55:16

bu aşı konusunda çocuklarımıza ve bize öğretmenler tarafından telkin yapılıyor ama aynı öğretmenin kendi çocucuğuna bu aşıyı yaptırmayacağını duyuyoruz o zaman şu soru aklımıza geliyor milli eğitim bakanlığı öğretmenleri veliyi ve çocuğu ikna etmek için mi kullanıyor bu yanlış bir tutum veliler olarak bu hadiseler  ileri gidilirse  milli eğitim müdürlüklerini mahkemeye vereceğiz aşıyı tanıtım ve anlatması gereken sağlıkçılardır  hemde ne olduğu belli olmayan dennememiş aşıların çocuklarımıza vurulması için öğretmenlerin sıkıştırılması onlarında çocukları sıkıştırması dehşet verici çocuğun öğretmene güvenini suistimal ediyorlar  çocuğuma bir şey olursa öğretmen mi sorumlu tutulacak buradan öğretmenlere de seleniyorum  amirinize yaranmak için çoluğumuzun çocuğumuzun sıhhatinle oynamayın memurluk kanunun da memur amirin her dediğini yapacak diye bir kural yok  emir yanlış yada süpheli ise bu görevden vaz geçebilir reddedilir amir ona ceza veriri ceza sonunda mahkemeye gidilir suçlu hesabını veriri ben bir çocuğun hayatı için 100 tane mahkemeye gitmeye hazırım siz öğretmenlerde bunu yapmalısınız  sağlık bakanlığıda artık milli eğitimi taşaron aşı uygulayıcısı olarak kullanmaktan vazgeçsin