19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Kış hastalıklarına dikkat!

Kış mevsiminde soğuk havaya bağlı olarak nezle, grip, sinüzit, bronşit gibi hastalıkların görülme sıklığının arttığını belirten uzmanlar, soğuklarda en çok risk altına olan hastaların kalp, astım ve diyabet hastaları olduğunu belirtiyor.

SSK Kayseri Bölge Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Kahraman, kış mevsiminde soğuk havaya uyum sağlamak için vücudun daha fazla enerji harcadığına dikkat çekerek, bu enerji ihtiyacının karşılanmadığında vücut direncinin düştüğünü, enfeksiyonlara yatkın hale geldiğini ifade etti.

Soğuk havanın, özellikle akut ve kronik tüm hastalıkları tetiklediğini ifade eden Dr. Kahraman, kış hastalıklarından korunmak için alınması gereken önlemleri ise şöyle özetledi:

"Giyime özen gösterilmeli, soğuktan koruyacak biçimde giyinilmeli. Beslenmede gün boyunca enerji verecek meyve ve sebzelere ağırlık verilmeli. Viral enfeksiyonlardan korunmak için daima burun temizliği yapılmalı. Mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamalı, toplu yerlerden uzak durulmalı. Yüksek tansiyonu olanlar, ilaçlarını titizlikle kullanmaları, tuzlu besinler yememeleri gerekir. Kalp hastalığı olanlar çok soğuk havalarda yürümemeli. Astımı olanlar ise, hava kirliliğinden, soba ve kömür etkisinden sakınmaları gerekir."

KAYSERİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 09:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?