26
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Kişiye özel medikal kart Türkiye'de

Kaza ve acil durumlarda kişiye özel tüm medikal verileri ve hastalık özgeçmişlerini sunarak, doğru tedavi yöntemine daha kolay ulaşmayı sağlayan ‘World Medical Card’ (WMC) artık Türkiye’de de kullanılmaya başlıyor.
16 ülkede aktif olarak kullanılan WMC’nin Türkiye’deki destekçileri arasında Medical Park Hastaneler Grubu, Garanti Bankası Kredi Kartları ve Turkcell bulunuyor. WMC’nin Türkiye lansmanında konuşan WMC Türkiye Genel Tıbbi Koordinatörü Dr. Hasan İnsel, WMC Card’ın Türkiye’de çok önemli bir eksikliği gidereceğini belirterek, “Kartın içinde tüm medikal bilgilerin olması tedavinin daha çabuk yapılmasını sağlayacak” dedi.
WMC Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Michael Nobel de tıbbi hataların yılda yaklaşık 150 bin kişinin ölümüne yol açtığını vurgulayarak, bu sayının sadece ABD’de kanser ve trafik kazası sonucu hayatını kaybedenlerin toplamından fazla olduğunu söyledi.

Her hafta, dünyanın tüm ülkelerindeki hastanelerde, eksik bilgiden kaynaklanan hatalı tedaviyle insanların öldüğünü belirten Nobel, “WMC, özellikle hayati tehlikesi olan alerji hastaları için önem taşıyor. WMC sahibi olmak, yurtdışında acil bir sağlık durumuyla karşılaşıldığında önemli bir kolaylık sağlayacak. Örneğin, Almanya’da yaşayan yüksek sayıdaki Türk vatandaşının, yabancı dil engeli nedeniyle bu hizmetin potansiyel kullanıcı adayları olduğunu düşünüyorum. ki, bu hizmet önümüzdeki 10 yıl içinde global anlamda benimsenmiş olacak” diye konuştu. (Radikal)

WMC ile kolay ve güvenli müdahale
16 ülkede temsilciliği ve tüm dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan WMC, ‘oncard’, ‘onmobile’ ve ‘onweb’ olarak üçlü erişim paketiyle hizmet sağlıyor. 1998 yılında kurulan WMC, acil bir durumda kimlerle irtibata geçilmesi gerektiği, alerjiler, hangi ilaçların kullanıldığı ve geçirilen hastalıklar gibi temel bilgilere kolaylıkla ulaşılması yoluyla güvenli müdahale yapılmasını, çeşitli ülkelerde isimleri farklı olan ilaçların kolaylıkla temin edilmesini ve sağlıklı verilerle muayene yapılmasını sağlıyor. Kartın içinde, kişiye özel ‘ilk aranacaklar, tanılar, ilaçlar, alerjiler, kan grubu, sağlık geçmişi, organ bağışıyla ilgili karar’ gibi önemli bilgiler yer alıyor.

Radikal
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 18:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?