22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Kızılay ilkyardım merkezi kuruyor

Türk Kızılayı Samsun Şubesi, 35 bin YTL tutarındaki projeyle İlkyardım Eğitim Merkezi kuruyor.

Yardım hizmetlerinin yanı sıra sağlık alanında da çalışmalarını sürdüren Türk Kızılayı Samsun Şubesi, Tıp Merkezi'nin yanı sıra, İlk Yardım Eğitim Merkezi kurulması için çalışmalara başladı. Türk Kızılayı Samsun Şubesi'nde 2007 yılı aralık ayında faaliyete geçmesi planlanan İlkyardım Eğitim Merkezi 35 bin YTL'ye mal olacak.

Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, bugüne kadar olduğu gibi insan sağlığı için yapılan çalışmalara devam edildiğini, yeni bir projeyle insan sağlığının korunmasına katkı sağlayacaklarını söyledi. Yasa gereği ağır işlerde çalışan her 10 kişiden 1'inin, hafif işlerde çalışan her 20 kişiden 1'inin ilkyardım eğitimi alması gerektiğini hatırlatan Keskin, kurum ve kuruluşlara yönelik hizmet vereceklerini kaydetti.

İlkyardım Eğitimi Merkezi açma yetkisinin Türk Kızılayı'na verildiğini ifade eden Keskin, "Şube başkanlığı binamızda insan sağlığı için hayati öneme sahip olan ilkyardım konusunda eğitim vereceğiz. Şube olarak insan sağlığını önemsiyoruz ve bu alanda çalışmalar yapmak için projeler üretiyoruz. Tıp merkezini kazandırdık ve peşine ilkyardım merkezi projesini aralık ayında hayata geçiriyoruz. 35 bin YTL'ye mal olacak çalışma kapsamında çeşitli periyodik zamanlarda toplu olarak uzman gözetiminde eğitimlere başlayacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 14:18:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?