20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Kızılay'a kan bağışı!

Türk Kızılay Derneği Kan Merkezi ve Kızılay Aydın Şubesi tarafından, ülkenin 1,5 milyon ünite kan ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla başlatılan kan bağış kampanyası Aydın’da yoğun destek görüyor.

Kampanyaya bazı liderlerin öncülük etmesi sonucu resmi kurum ve kuruluşlar da katılmaya başladı. Düzenli olarak kan bağışında bulunduğunu belirten Umurlu Belediye Başkanı Hasan Sarı, bünyesi müsait olan gönüllü personeli ile birlikte ihtiyaç sahipleri için kan bağışında bulundu. 

Başta sağlık olmak üzere insanoğlunun sahip olduğu her şeyin birer emanet olduğunu belirten Umurlu Belde Belediye Başkanı Hasan Sarı, belediyeye çağırdığı Kızılay ekiplerine belde halkı ve belediye personeli ile birlikte kan bağışında bulundu. Sağlıklı olduğu ve kan bağışında bulunduğu için çok mutlu olduğunu kaydeden Sarı, “Hem dini hem insani hem de sağlık bakımından kan bağışlamanın çok yararlı olduğunu biliyoruz. Kimin ne zaman kana ihtiyacı olacağı da belli değil. Bu bakımdan şahıs olarak sürekli kan bağışında bulunuyordum. Benim bağış yaptığımı duyan bazı arkadaşlarımız ve personelimiz de kan bağışı yapabileceklerini belirttiler. İyi bir şeye öncülük etmiş olduk” dedi. 

Kızılay yetkilileri de Başkan Hasan Sarı’ya duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederek madalya ve berat takdim ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 14:23:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?