22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

KKKA hastalığına ilginç önlem

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisinin dışarıya bakan penceresinin önünde bulunan oturma banklarının etrafı güvenlik bandı ile çevrilerek "Dikkat Kırım Kongolu hasta odası, yakın bölgede oturmayınız" şeklinde uyarı notu asıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle hastaneye başvuran hastaların bulunduğu Acil Servis odasının penceresini dışarıya bakan bölümünde bulunan oturma banklarının etrafı plastik güvenlik bandı ile çevrildi. Bu alana, "Dikkat Kırım Kongolu hasta odası yakın bölgede oturmayınız" şeklinde uyarı yazısı asıldı. Bu duruma tepki gösteren hasta yakınları, güvenlik şeridinin çekilmesinin anlamsız olduğunu söylediler.

Oturma banklarının kaldırılması yerine insanları tedirgin edecek bu tür bir işlem yapılmasının kabul edilmez olduğunu savunan hasta yakınları, "Pencereyi kapatmak yerine böyle bir uygulama yapılması bizi de şaşırttı" diye konuştular.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necla Tülek ise hasta yakınlarının pencereden hastalarla görüşmesini engellemek için böyle bir uygulamaya gidildiğini söyledi.

Prof. Dr. Tülek, şunları kaydetti: "Sürekli yaşadığımız bir sorun. Hasta yakınları ile hastanın görüşmesi sakıncalı olmasına rağmen sürekli görüşmek istiyorlar. Toplumun eğitim düzeyi yükseldikçe bu tür uygulamalar da ortadan kalkacaktır."

AA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 18:18:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?