20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Köylerin sağlık haritası çıkarılıyor

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelindeki 35 bin köyü yakın takibe alarak, köylerin sağlık haritasını çıkartıyor. Sağlık Bakanlığı, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, "Sağlıklı Köyler Projesi" başlattı.

Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yürüttüğü proje için köylerdeki mevcut sağlık sorunlarının ve olası risklerin belirlenmesi amacıyla "Köy Ziyaret ve Değerlendirme Formu" hazırlandı.

Bakanlık, bütün illerin valiliklerinden, köylerde görülen hastalık türleri, şebeke sularının durumu, mezarlıkların köye uzaklığı, zehirli böceklerin yaygınlık alanı gibi çeşitli konularda bilgi istedi.

Sağlık Bakanlığının görevlendirdiği ve aralarında biyolog, çevre sağlığı teknisyeni, doktor ve sağlık teknisyeninin bulunduğu heyet, 7 Temmuz Pazartesi gününden itibaren Türkiye genelinde 35 bin köyü tek tek ziyaret etmeye başlayacak. Ziyaretler, 30 Haziran 2009'a kadar tamamlanacak.

Heyet, bu ziyaretlerde, köylerde mevcut olan hastalıkları, görülme sıklıklarını, sağlık açısından risk faktörlerini belirleyecek ve bu konuda önleyici ve koruyucu tedbirlerin neler olabileceği yönünde inceleme yapacak.

Muhtarlarla birlikte yapılacak ev ziyaretlerinde vatandaşlara, o köye ait sağlığı tehdit eden unsurlar anlatılacak, alınabilecek tedbirler hakkında bilgi verilecek.

AA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 10:40:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?