19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Kredili estetik dönemi başladı

İleride bir gün liposakşın ya da burun estetiği yaptırırım diye bir kenara para atıp biriktirmek zor. İşte şimdi bir şirket, konunun üç tarafını, yani hastayı, plastik cerrahı ve bankayı bir araya getiren yeni bir iş yöntemi geliştirdi. İsteyen, estetik kredisiyle ameliyatını oluyor.

3434’e mesaj gönder burnun kalksın! Gülmeyin, çok az kaldı iş oraya varacak. Estetikte kredi dönemi başladı. Toplu param yok, burnumu kaldırtamadım, yüzümü gerdiremedim, saç ektiremedim deme. Çek krediyi, yaptır gerekeni, bütçene göre istersen 60 ayda öde.

Bunun için yapmanız gereken, kendinize banka - siz - doktor arasında ilişki kuracak bir sağlık danışmanlık şirketi bulmanız. Ondan sonra şöyle yürüyor:

Önce muayeneniz yapılıyor (tabii bundan ücret alınmıyor) ve size rahatsızlığınızın durumuna ve taleplerinize göre bir bütçe çıkarılıyor. Bu bütçeyle birlikte anlaşmalı banka şubesinden kredi talebinde bulunuyorsunuz. Bireysel tüketici kredisi için gereken belgeler isteniyor ve eksik yoksa aynı gün içinde onaylanıyor.

KENDİ ESTETİKÇİLERİ VAR

Ortalama bir estetik operasyonun maliyeti 5 bin lira civarında. İhtiyacınıza göre daha azını ya da çoğunu çekmek mümkün. Taksitlerinizi de belirlediyseniz, artık uzanın doktorun masasına, saçsa saç, burunsa burun, botokssa botoks, her ne istiyorsanız yapsınlar.

Aracı sağlık danışmanlık şirketi, bütün bu organizasyonu sağlıyor. İstediğiniz estetik operasyonu onlar yapmıyor, hatta estetik uzmanı bile değiller. Onlar hasta, banka ve doktor arasında sadece aracı konumundalar. İster kendi portföylerindeki plastik cerrahlara, ister kendi uygun göreceğiniz bir doktora ameliyat oluyorsunuz. Bütün bunlar hasta, hastane ve doktorla yapılan görüşmelerde şekilleniyor.

GÜNDE 10 KİŞİ BAŞVURUYOR

Network Sağlık Danışmanlık şirketinden Dilek Çelen estetik kredisine ilginin beklediklerinin çok üzerinde olduğunu söylüyor: "Anlaşmalı olduğumuz doktorlar ve hastaneler var. Yaz dönemi estetik başvuruları için düşük bir sezon olmasına rağmen her gün 10 kadar hasta geliyor. Başvuranların çoğunluğu kadın ve en çok talep burun ameliyatları için. Ama yakında toplu para gerektiren cerrahi, diş gibi diğer sağlık hizmetlerinden de krediyle faydalanabilme imkanları üzerinde çalışıyoruz."

BAŞAK BAŞ (28, özel bir şirkette çalışıyor)

Burnun taksidi bitsin silikon yaptıracağım

Uzun süredir aklımda olan bir ameliyattı. Fotoğraf çektirirken çok rahatsız olurdum, kaçardım, çektirmemeye çalışırdım. Ama bir türlü de böyle bir toplu parayı bir kenarda biriktirememiştim. Burnum 3500 liraya mal oldu. 12 taksit yaptırdım, üçünü ödedim, dokuz ay borcum kaldı. Burnun borcu bitince dudak silikonu yaptıracağım.

12 aydan 60 aya

Bankalar, tüketici kredilerini artırmak için mümkün olduğu kadar çeşitlendiriyor. Estetik kredisi de en yeni çeşitlerden biri. Network Sağlık Danışmanlık şirketi, bu kredi için üç hafta önce hayatımıza giren ING Bank ile (eski Oyakbank) anlaşmış. Tıpkı özel okulların velilere eğitim kredisi sağlamak için bankalarla anlaştığı gibi. ING Bank Hasanpaşa Şube Müdürü Özgür Ertuğ (yanda) şöyle diyor: "Tüketici kredilerine önem veren bir politikamız var. Kredileri çeşitlendirerek yapıyoruz bunu. Bankanın çok çeşitli kampanyaları var. ING Bank Hasanpaşa Şubesi olarak estetik ameliyatları için de müşterilere ihtiyaç kredisi kapsamında 12 aydan 60 aya kadar piyasa koşullarına uygun faiz oranları ile kredi kullandırılıyor."

HANGİ AMELİYATA NE KADAR KREDİ LAZIM?

Burun estetiği:3500-5000

Meme silikon:3500-4500

Yüz germe:5000-6000

Kaş kaldırma:3000-3500

Botoks:En az 750

Fiyatlar YTL.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 13:35:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?