18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Küçücük bir isilikten ne çıkar demeyin!

Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türü. Geçen kasım ayında, nadir rastlanan bir çeşit meme kanseri bulundu. Bir bayanın gögsünde bir isilik gelişti. Doktoru mamagrofisi temiz olduğu için antibiyotikle enfeksiyonu tedavi etti. İki kontrolden sonra isilik kötüye gitmeye başladı. Doktoru bir mamografi daha istedi. Bu sefer bir kitle görünüyordu.

Biyopside hızlı büyüyen habis ur bulundu. Büyümesini geri çekmek amacıyla kemo terapi başladı, sonra mastectomy yapıldı, kemo terapi tamamlandı ve radyasyon tedavisi yapıldı. Şiddetli tedavinin yaklaşık dokuz ayından sonra bayan temiz bir sağlık listesi verdi. Yaşamının bir yılının her günü onunla doldu .

Sonra kanser karaciğer bölgesine geri döndü . Dört tedavi aldı ve kaliteli bir hayat istediğine karar verdi , kemoterapinin daha sonradan ortaya çıkan etkisini yaşamak istemiyordu. Beş büyük ayı vardı ve son gününü en ince ayrıntısına kadar planladı. Morfine ihtiyaç duyduğu birkaç günden sonra öldü. Her yerdeki kadınlara dağıtılsın diye bu mesajı bıraktı : Kadınlar , lütfen normal olmayan herhangi bir şey karşısında dikkatli olun ve mümkün olduğu kadar çabuk yardım almak içinde kararlı ve inatçı olun.

Paget Hastalığı
Bu nadir tipte bir meme kanseri ve memenin dış çeperinde, meme ucunda ve haresinde isilik gibi görünüyor, daha sonra dış kenarı kabuklu bir yara haline geliyor .
Semptomlar neler ?
1.Meme ucunda kaşıntıya ve yanmaya neden olan sürekli kırmızılık, akıntı ve kabuk bağlaması 
2.Meme ucunda iyileşmeyecek bir yara.
3.Genellikle sadece bir meme ucu etkileniyor.
Nasıl teşhis edilir?
Doktorunuz fiziksel olarak muayne etmeli ve iki memeninde mamografisini acil olarak çektirilmeli. Kırmızılık, akıntı ve kabuk deri iltihaplanmasına çok benzese bile, eğer yara tek memede ise biyopsi yapılmalı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 12:08:31
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 12:31:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?