15
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Küçük kalplere büyük bağış

Emekli hemşire Engizer'in bağışıyla yaptırılan 'Çocuk Kalp Kateter Laboratuvarı' dün açıldı

Hayırsever Mediha Engizer'in bağışlarıyla yaptırılan İstanbul'un ilk çocuk anjiyo ünitesi, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde hizmete girdi.
Açılış töreninde İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Engizer'e yaptığı bağıştan dolayı plaket verdi. Emekli hemşire Mediha Engizer de kendisine böyle bir fırsat verildiği için teşekkür ederek, "O kadar mutluyum ki, buraya uyumadan geldim. Allah bana bu fırsatı verdi. İmkânı olan herkes bu tür yerler yaptırmalı" dedi.
Anjiyo ünitesi sorumlusu Prof. Dr. Levent Saltık da İstanbul'da çocuk kalp sağlığına yönelik, ilk kez hizmete giren ünitede neştersiz kalp ameliyatı yapacaklarını ifade ederek, "Yani anjiyoyla hastanın damarından girerek kalpte karıncıklar arasındaki deliği kapatabiliyoruz. Halen bu ameliyat için 100 hasta çocuğumuz bekliyor. Sloganımız, 'Bugün anjiyo, yarın ev, öbür gün okul" diye konuştu.
"Mediha Engizer Çocuk Kalp Katater Laboratuvarı" adıyla hizmete giren anjiyo ünitesi, hayırsever Engizer'in 1 milyon YTL bağışıyla yaptırıldı. Ünite, İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı bünyesinde hizmet verecek. Hayırsever Engizer, daha önce de Maltepe'de bir ilköğretim okulu yaptırmıştı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 14:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?