22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Kurbanlıklara kanser yapan hormon

Ankara'da bir çete, "Synovex" ve "Ralgro" adlı hormonlu ilaçları hayvanlara enjekte ediyor, kısa sürede kilo almalarını sağlıyordu. Yakalandılar. TAKVİM haber yaptı. Bilirkişi skandalı araştırdı. İşte korkunç gerçek: Danalara Kurban Bayramı'ndan önce ilaç verildi. Kanserli etleri de on binlerce insan yedi.

Hormonlu panik

Takvim'in gündeme getirdiği kanserli etlerle ilgili bilirkişi raporu açıklandı: Hayvanlara kanser yapan hormon ilaçlarını verdiler, insanlığı zehirlediler.

Savcılık işin peşini bırakmadı 

Türkiye, 20 Şubat 2007'de Takvim'in manşeti ile sarsılmıştı. Ankara'da veteriner Ali D. ile veteriner teknisyeni İbrahim K., kansere yol açan ve kullanımı yasak olan "Synovex" ve "Ralgro" adlı hormonlu ilaçları besicilik çiftliklerine sattıkları gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Ancak zanlılar serbest kalmışlardı. İşin peşini bırakmayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 profesöre bilirkişi raporu hazırlattı.

Başka çiftlikler de kullandı 

Bilirkişi raporu korkunç gerçeği gözler önüne serdi: "İnsanlarda kansere yol açabilecek hormonları hayvanlara enjekte ettiler". Ali D. ve İbrahim K. yeniden gözaltına alındı. İbrahim K. ifadesinde, ilaçların veterinerlik hizmetlerinde çalışan "çantacılar" tarafından satıldığını ve birçok yerde kullanıldığını söyledi. Ali D. ise suçlamaları kabul etmedi. Soruşturma sürüyor.
takvim
Yayın Tarihi : 13 Mart 2007 Salı 12:43:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?