19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Kuş gribi için Tarkan'lı Tatlıses'li tanıtım filmi

Kuş gribi ile ilgili tanıtım filmi çekmek isteyen UNICEF, yaptırdığı ankette en sevilen sanatçılar olarak belirlediği Tarkan ve İbrahim Tatlıses'e rol almaları için teklif götürecek.


Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) kuş gribi için bir tanıtım filmi çektirecek. Kuruluş, filmin ilgi çekmesi için Türkiye'de sevilen sanatçıların rol almalarını öngördü ve bunun için yapılan ankette İbrahim Tatlıses ve Tarkan'ın rol alması istendi.
Kuş gribi için üçüncü filmi UNICEF çekecek. Olayın ortaya çıkması sonrasında, salgınla mücadelenin yanı sıra bilinçlendirme çalışmalarına da ağırlık verilmesi planı ile önce Sağlık ve Tarım bakanlıkları, arkasından Sağlıklı Tavuk Platformu birer tanıtım filmi hazırlattı.

İki film hükümetten
Kuş gribi konusunda halkı bilinçlendirmek, bilgilendirmek ve hastalıkla nasıl mücadele edileceğini anlatmak amacıyla ilk film, hastalığın ilk kez Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde görülmesinin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlandı. Tarım Bakanlığı da aynı amaçla 27 Aralık 2005 tarihinde Iğdır'ın Aralık İlçesi'nde ikinci vakanın görülmesinin ardından kuş gribiyle ilgili film hazırladı.
İki bakanlığın filmi de şu anda televizyonlarda gösterilirken, Türkiye tavuk üretiminin yaklaşık yüzde 80'ini gerçekleştiren, tavukçuluk sektörünün önde gelen 19 firmanın oluşturduğu Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu da bakanlıkların filmlerini 'yeterince eğitici bulmayarak' yeni bir film çekti.

Dördüncü film
Edinilen bilgiye göre, UNICEF Türkiye de hafta içinde yaptığı toplantı ile kuş gribi konusunda 'ilgi çekecek' bir film hazırlatmaya karar verdi. Filmin izlenme oranının artırılması için Türk halkının sevdiği ünlülere rol verilmesine karar verilirken, bu konuyla ilgili de bir anket yapıldı.
Anket, Türkiye'nin doğusunda en çok sevilen sanatçının İbrahim Tatlıses, batıda en çok sevilen sanatçının Tarkan olduğunu gösterdi. UNICEF kuş gribi tanıtım filmi için sanatçılara menajerleri aracıyla teklif götürecek.


Kuş tüyü yastık satışları da düştü
Ev Tekstili Sanayici ve İşadamları Derneği (EVSİAD) Genel Koordinatörü Haşim Büyükbalcı, kuş tüyü yastıkların Türkiye'deki satışının, kullanılan kaz tüylerinin tamamen ithal olmasına rağmen olumsuz etkilendiğini belirtti. Türkiye'de kuş tüyü yastık üretimi yapan 7-8 firma olduğunu belirten Büyükbalcı, iç piyasadaki olumsuzluğa rağmen, kuş tüyü yastık ihracatında hiç bir değişiklik olmadığını, böyle bir durumu ise zaten beklemediklerini sözlerine ekledi.

Zehirli yemle itlaf
Bu arada, Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde, kuş gribi nedeniyle piyasada satılamayan çiftlik tavuklarının, 'ekonomik yük getirdikleri' gerekçesiyle zehirli yemle itlaf edildikleri bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 12:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?