22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Lida'nın reklamları durduruldu

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan başvuru üzerine, Sanayi Ticaret Bakanlığı zayıflama ilacı Lida'nın reklamlarını durdurdu.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı başvuru üzerine, Farmalife firmasına ait Lida zayıflama ürünlerinin reklamlarını 3 ay süreyle tedbiren durdurma kararı aldı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın başvurusu üzerine Farmalife firmasının Lida zayıflama ürünlerine ait reklamlarda, bakanlık bünyesindeki Reklam Kurulu’nun inceleme başlattığı belirtildi.

Tüketicilerin sağlık ve güvenliği, kamu sağlığının korunması ve kamu yararının sağlanması gereği dikkate alınarak Reklam Kurulu’nun, Li Da Daidaihua 30, Li-Da Daidaihua Kapsül ve Li Da adlı ürünlerin reklamlarını 3 ay süreyle tedbiren durdurma kararı aldığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, “Reklam Kurulu, anılan Şirketlere ait savunmaları, ilgili kurum ve kuruluşların eğerlendirmelerini ve konuya ilişkin diğer bilgi ve belgeleri inceleyerek en geç 3 ay içerisinde nihai kararını verecek ve karar
kamuoyuna açıklanacaktır” denildi.

ANKA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 16:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?