15
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Menopoz dünyanın sonu değil

Tüm dünyada ve Türkiye’de her yıl kutlanan “18 Ekim Dünya Menopoz Günü”nde menopoz tedavisindeki son gelişmeleri aktarmak amacıyla 4. Uluslararası 7. Ulusal Menopoz - Osteoporoz Kongresi düzenleniyor.

Türkiye Menopoz ve Osteoporoz Derneği’nin Antalya Adam&Eve Oteli’nde 17-21 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği 4. Uluslararası 7. Ulusal Menopoz - Osteoporoz Kongresi, menopozda hormon tedavisi kullanımı ile ilgili son yıllarda ortaya çıkan olumlu gelişmeleri ve menopoz tedavisindeki en doğru yaklaşımları paylaşmak amacıyla birbirinden önemli uzmanları bir araya getiriyor.


Menopoz - Osteoporoz Kongresi son yıllardaki hormon tedavisi konusundaki tartışmalara ve farklı görüşlere açıklık getirecek…

Menopoz döneminde uygulanan kişiye özel hormon tedavisi, kadınlarda östrojen eksikliğinin sebep olduğu ateş basması, terleme, stres, gerginlik, uykusuzluk, çarpıntı, kilo artışı, kemik ağrıları ve unutkanlık gibi problemleri ortadan kaldırıyor. Menopoz-Osteoporoz Kongresi, menopozla birlikte kadınların yaşam kalitesini etkileyecek semptomları, menopozdan sonra artan kalp ve damar hastalıkları riskini ve alzheimer gibi hastalıkları, aynı zamanda uzun dönemde meydana gelen kemik erimesi ve osteoporozu engellemek için, menopoz öncesi ve sonrası tedavi yöntemleri konusunda yeni gelişmeleri paylaşmak amacıyla düzenleniyor.

Kadınları erken yaşlardan itibaren menopoz konusunda bilgilendirmeyi, bu dönemde yaşam kalitesinden ödün vermeden sağlıklı ve mutlu yaşamaları konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen, Türkiye Menopoz ve Osteoporoz Derneği’nin düzenleyeceği kongreye yurt dışından IMS (Dünya Menopoz Derneği) ve EMAS (Avrupa Menopoz ve Andropoz Derneği), Türkiye’den ise alanında uzman doktorlar konuşmacı olarak katılacak. Kongrede, özellikle menopoz sonrası erken dönemde bilinen sıkıntıların yanısıra, daha ileride yaşam süresi ve kalitesini etkileyecek ve hormon tedavisi ile engellenmesi mümkün olan, başta kalp-damar hastalıkları, kemik kayıpları ve buna bağlı kırıklar gibi bu dönemin getirebileceği önemli riskler hakkında bilgi verilecek.


Detaylı Bilgi: www.menopauseosteoporosis.org

Ayrıntılı Bilgi İçin:
İdea Halkla İlişkiler
Seda Bayraktar / seda.bayraktar@idea-pr.com
Tel: 0212 217 69 00-116 Fax: 0212 217 20 30

kenthaber
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 10:11:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?