23
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Mide ameliyatında dalağından oldu

Adana'da mide ameliyatı olan bir kişi, ameliyat sırasında kazayla yırtılan dalağını alan doktor hakkında şikayetçi olacağını söyledi.

33 yaşındaki Battal Sevimli, midesindeki yara ve fıtık nedeniyle Adana Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Geçen hafta, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sami Bayram tarafından ameliyat edilen Sevimli, ameliyat sonrası dalağının da alındığını öğrenince şok oldu.

Battal Sevimli, ameliyattan sonra görevliler tarafından bir poşet içinde getirilen dalağın neden alındığını soran annesi Güzin Sevimli'ye, Dr. Bayram'ın "Mide ameliyatını yaparken neşter kazayla çarpınca dalak yırtıldı, almak zorunda kaldık. Merak etmeyin oğlunuz dalaksız da yaşayabilir" cevabını verdiğini öne sürdü.

Ameliyattan sonra psikolojisi bozulan Sevimli, Dr. Bayram'dan şikayetçi olacağını söyledi. Sevimli, "Doktor, dalaksız da yaşayabileceğimi söylüyor, ama Allah neden dalağı yaratmış, böbreği yaratmış. Ameliyat sırasında başka organlarımın da alınmış olabileceği endişesi taşıyorum. Bunun için röntgen filmi çektirmek istiyorum. Psikolojim bozuldu, intihar etmeyi bile düşünüyorum" dedi.

Dalağının alınmasından sonra korktuğu için hastanelere gidemediğini ifade eden Sevimli, "Rahatsızlandığım zaman ambulansı çağırıp serum taktırıyorum" diye konuştu.

Bu arada ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Sami Bayram ise bu konuda basına açıklamaya yapmayacağını söylerken, hastane idaresine verdiği savunmasında, "Her ameliyatın riskleri vardır. Battal Sevimli'nin ameliyatını yaparken dalak yırtıldı, almak zorunda kaldık" dediği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 17:03:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?