31
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Modern çocuk bakım ünitesi

Merhum Prof. Dr. Makbule Haktan’ın adı verilen İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesindeki yeni Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi törenle hizmete açıldı.


İÜ ve hayırseverlerin katkıları sonucu düzenlenerek hizmete giren Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nin açılış kurdelasını törenin onur konuğu emekli İÜ Öğretim Üyesi ve Tıbbı Biyologlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Asım Cenani kesti.


Açılışta Konuşan İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi Başkanı Prof. Dr. Halit Çam, servisin gerek eğitim, gerekse hasta çocukların tedavisi için önemli işlev yürüteceğini kaydetti. Öncelikli hedefin eğitim vermek olacağını ifade eden Çam, ünitede çalışacak yeterli kadroya sahip olmadıklarına dikkat çekti. Çam, yetkililerden başasistan görevi üstlenecek bir hekim talebinde bulundu. Prof. Çam, teknik malzeme konusunda hiçbir eksiklerinin bulunmadığını ancak bu aletlerin etkin bir şekilde kullanılması için yeterli bir kadroya sahip olmayı da istediklerini belirtti.


Normal şartlarda ünitede iki hastaya bir hemşire düşmesi gerektiğini vurgulayan Çam, şunları söyledi:


“Asistan doktorlar ve altı hemşiremiz var. Her vardiyaya bir hemşire düşüyor. Bu da başasistan eksikliğinin yanında bir de hemşire eksikliğimizi gösteriyor. Ünitenin yapımı konusunda gösterilen hassasiyetin yanında kadro eksikliğimizin de dikkate alınmasını temenni ediyoruz.”


Yaklaşık 300 bin YTL’ye mal olan ünite, aynı anda biri izolasyon odasında olmak üzere 4 hasta çocuğa hizmet verecek. Ünitede ayrıca bebekler için yeni doğan dönemi dışındaki evreye hizmet verecek 3 adet kuvez yer alıyor.


Açılışı yapılan üniteye, emekli merhum İÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Makbule Haktan’ın adı verildi. “İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Makbule Haktan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi” adını alan üniteye, eşi Sabri Haktan, maddi destekte bulunurken, diğer bağışçının ise Hacı Kızgıner olduğu belirtildi.

İÜHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 12:17:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?