16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Nezle ve gribe dikkat!

Gelecek haftanın ilk üç günü serin geçecek. Haftanın ikinci yarısından itibaren sıcaklıklar artmaya başlayacak...
Cemreler düşüyor ya, ne düşüyor gören olmuyor elbette ama bilin ki cemre, güneş enerjisinin bulunduğunuz enlem ve boylamda belirli seviyenin üstüne çıkması veya inmesidir. İşte şimdi de cemrelerin gitmesi zamanı gelmiş bulunuyor, Karadeniz'den başlayarak elbette.

Düştükleri sıranın tersinden kalkıyor bunlar; önce deniz seviyesinden ve topraktan, daha sonra da havadan. Kullandığımız modeller de bunları renk olarak bize yansıtıyor. Artık tüm yaz boyunca üzerimizde görmeye alışık olduğumuz sıcağı belirleyen koyu kırmızı ve mor renkler sadece Afrika üzerinde mevcut.

Giderek daha sarımsı renklerden yola çıkarak modelleri konuşturuyoruz. Bu zamanla soğuk havayı temsil eden yeşil tonlarına ve açık maviye doğru dönüşecek ve o zaman umarım ki bol bol kar yağacak. Yağmasa da bu kış ben onları yağmaya zorlayacağım; tabiatın yapamadığını bilinçli bir şekilde bulut içerisine uygulayınca, bulutu yağışa zorlayacağım.

Üst seviye 25 derece

Dün özellikle iç bölgelerde sıcaklıklar en üst seviyelere çıkmışken, özellikle batı bölgelerimizde hızla aşağılara düşen sıcaklıkların bugün de etkili olduğunu göreceğiz. Örneğin İstanbul'da bugün beklenen en yüksek sıcaklık sadece 18 derece, gece de 15. Sevindirici haber özellikle Trakya, Marmara ve de tabii ki İstanbul'da etkili yağış geçişlerinin beklenmesi.

Pazar günü sadece Doğu Anadolu'nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu'da hava sıcak olacak. Diğer yerlerde sıcaklıklar hissedilir şekilde azalacak. Yağışlar özellikle Batı Karadeniz'de etkili olacak. Dışarı çıkarken kalınca giyinmeyi ihmal etmeyin. Özellikle de gece. Balıkçılarımız da hafta sonunda ve haftanın ilk gününde özellikle Batı Karadeniz'de daha dikkatli olmalı.

Gelecek haftanın ilk üç günü de aynen geçen haftaki gibi serin geçecek. Pazartesi ve salı günlerinde Batı Karadeniz'de İstanbul-Zonguldak-Amasra arasında çok etkili yağışlar bekleniyor. Çok etkili derken hakikaten çok çok etkili yağışlar olacağını vurgulamalıyım. Hem karada hem de denizde. Yağışların Bolu ve Gerede civarında da etkili olmasını umut ediyoruz.

Salı günü daha doğuya kayacak olan yağışlar sahil kesimlerini etkisi altına aldıktan sonra çarşamba günü yurdu terk edecek. Haftanın ikinci yarısından itibaren sıcaklıklar artmaya başlayacak ve cuma günü yine haftanın en üst seviyelerine ulaşacak.

Tabii bu üst seviyeler artık en fazla 25 derece civarında. Gelecek hafta sonunun da yine aynı şekilde yağışlı geçmesini bekliyoruz. Umarız bu sefer yağış sınırı daha da güneye iner ve uzun zamandan beri susuzluk çeken doğa biraz da olsun suyun topraktaki o güzel kokusunu bırakmaya başlar.

Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 10:08:35
Güncelleme :22 Eylül 2007 Cumartesi 17:17:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?