16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Nobel ödüllü Kornberg öldü

DNA hakkındaki çalışmalarıyla, fizyoloji ve tıp alanında Nobel ödülünü kazanan biyokimyacı Dr. Arthur Kornberg, solunum yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Stanford Hastanesi’nde, 89 yaşında öldü. 

1959 yılında Nobel alan Arthur Kornberg ve 2006 yılında Nobel'e layık görülen oğlu Roger Kornberg.

New York Üniversitesi’nden Dr. Severo Ochoa ile birlikte 1959 yılında Nobel ödülünü kazanan Kornberg, hücre içinde DNA oluşumunu sağlayan kimyasal mekanizma hakkında yaptığı keşif nedeniyle Nobel ödülüne layık görülmüştü. Kornberg ile Ochoa, DNA ve RNA’nın genetik inşa bloklarını yaratan yeni enzimleri keşfetmişlerdi.

Kornberg’ün emekli profesör unvanını aldığı Stanford Üniversitesi Tıp Okulu’ndan, Nobel ödüllü bilimadamının ölümü üzerine yayınlanan mesajda “Dr. Kornberg, Amerikan tıbbının sahip olduğu en seçkin ve övgüye değer bilimadamıydı” dendi.

Stanford Tıp Okulu Dekanı Philip Pizzo imzasıyla yayınlanan mesajda, Kornberg’ün bilime yaptığı büyük katkıların, öldüğü ana kadar devam ettiği belirtildi.

Kornberg’ün oğlu Dr. Roger Kornberg de 2006 yılında RNA’yı yaratan enzimler konulu çalışmasıyla 2006 yılında Nobel kimya ödülüne layık görülmüştü.


Bu habere oy ver Düşük Yüksek

aa
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 15:28:10
Güncelleme :29 Ekim 2007 Pazartesi 15:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?