23
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

O, kanserin Zeyna'sı...

27 yıl içerisinde 3 kez kansere yakalanan Samsunlu Sema Danışmaz, hayata dört elle sarılarak yendiği kansere meydan okuyor.

Samsun'un İstasyon Mahallesi'nde yaşayan 40 yaşındaki Sema Danışmaz, 16 yaşındayken hoçkin lenfoma (lef kanseri) hastalığına yakalandı. Uzun süren tedavinin ardından kanseri yenen Danışmaz, 29 yaşına geldiğinde lenfoma kanserine yeniden yakalandığını öğrendi.

Yine kanser tedavisi gören ve kendisine ölecek gözüyle bakılan Danışmaz, hastalığı ikinci kez yendi. Doktorların şaşkınlıkla izlediği Danışmaz, 33 yaşına geldiğinde bu sefer meme kanseri olduğunu öğrendi. Doktorların 'sol göğsün alınacak' demesinin ardından tereddüt etmeden kabul edip göğsünü aldıran ve uygulanan tedaviye olumlu yanıt veren Danışmaz, tedavi süresinde bir böbreğini kaybetti ve kemoterapi nedeniyle kemikleri en ufak bir darbede kırılma noktasına geldi.

Babasını 1978 yılında akciğer kanserinden kaybettiğini belirten ve 6 kardeşi olan Sema Danışmaz, babasının yenemediği kanseri kendisinin üç defa yenmeyi başardığını söyledi. İlk kansere yakalandığında psikolojik sorunları aşmak için güçlü bir irade örneği sergilediğini dile getiren Danışmaz, "Bana herkes ölecek diye bakıyordu. Ama ben beyin gücümü kullanarak kanseri yenmeyi başardım. Kendimi 'kanser üretim tüketim merkezi (KÜTEM)' olarak görüyorum. Vücudum sürekli kanser hücreleri üretiyor. Ama hayata dört elle sarılarak, yılmadan usanmadan, arkadaşlarımın ve ailemin de desteğiyle kanseri yenmeyi başarıyorum. Ama ilk şart beyin gücünü kullanmak. Kanser oldum her şey bitti denilmemeli. Şimdi dördüncü kanserin gelmesini bekliyorum, onu da yeneceğim. Ben her şeye hazırlıklıyım. Hayat çizgisine başka bakıyorum" dedi.

Kendini mum tasarım işine veren ve geçimini bu yolla sağlayan Danışmaz, "Mumlar şu an benim her şeyim. Kafamı onlarla uğraşarak dağıtıyorum. Hem manevi hem de maddi en büyük yardımcılarım. Tüm bunların arasında şimdi bir kitap yazıyorum. İsmini KÜTEM vereceğim. Kanserle nasıl mücadele edilir, hayatı ve kendimizle nasıl dalga geçilir bunları anlatacağım. Kitabım 7 ay içerisinde çıkacak. Ben kanserli insanlara da yardımcı olmak istiyorum" diye konuştu.

Evin her tarafını çiçek desenleriyle boyadığını ifade eden Danışmaz, hayatına her zaman renk katmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 16:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?