19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

O hastane kapatıldı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul'da bir özel hastanenin yeni doğan ünitesinde yaşanan görüntülerle ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.

Bakan Akdağ, Rixos Otel de Kanser Haftası etkinliklerine katıldı. Özel Kartal Hastanesi yenidoğan yoğun bakımından basına yansıyan görüntülerin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Akdağ, "Mesele bize intikal etmesinin ardından soruşturma başlatılması talimatını verdim. İlgili hastaneye kapatma kararı uygulandı. Şu an hastanenin yeni hasta alması mümkün değil" dedi.

Bir gazetecinin GATA'da kobay haberi ile ilgili soru sorması üzerine Akdağ, şöyle karşılık verdi: "Basın yoluyla erler üzerine araştırmalar yapıldığı haberleri vardı. Olayın aslı ile GATA'dan bilgi istedik. 2005 yılından itibaren izinsiz araştırmaların kanunen bir suç olduğu kaydedildi. Gata'daki durumu bilmiyoruz. 2008 yılından 2010 yılına kadar etik kuruldan izin aldıktan sonra Sağlık Bakanlığına bildirilmesi gerekir. Ortada yanlış bir şey varsa bu işi takip edecekler. Bu olayın Cumhuriyet Savcılığına bildirilmesi gerekir. Bakanlığın yapacağı bir şey yok. Ortada suç varsa muamele yapacak kurum Sağlık Bakanlığı değil, cumhuriyet savcılarıdır."

Bir gazetecinin "Ahmet Şık'ın İmamın Ordusu adlı kitabını okudunuz mu?" şeklindeki sorusuna Akdağ, "Okumadım, zaten kitabı okuyacak vaktim yok. Başımızı kaşıyacak vaktimiz yok" cevabını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2011 Pazar 15:31:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.242.99.xxx Tarih : 6.04.2011 13:53:50

 sayın bakanım bu hastane sahiplerine bir isim buldunuzmu onu söyleyinde başka hastaneler aynısını yapmasın