26
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

O iki doktora uzaklaştırma

Balıkesir'de 2 doktora uzaklaştırma

BALIKESİR'de, Hatice- Hüseyin Bölme çiftinin ikiz bebeklerinden birinin ‘öldü’ denilerek reçel kutusunda teslim edilmesi ve sonrasında yaşadığının anlaşılmasıyla ortaya çıkan skandal nedeniyle 2 doktor açığa alındı.

Sağlık Bakanlığı, bir müfettişi olayı soruşturması için görevlendirdi. Balıkesir Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde çalışmalarını sürdüren müfettişin hastanedeki doktor ve hemşirelerle görüşüp, yetkililerin ifadesini aldığı öğrenildi. Bu arada, sonradan yaşadığı ortaya çıkan ‘Halil’ adlı bebeğin ölüm belgesini imzalayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sait Gürsel Tanrıverdi ve Uzman Dr. Fadime Sümer'in açığa alındığı bildirildi. Olayla ilgili idari soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Müfettişin, Bölme çiftiyle henüz konuşmadığı, onlarla da görüşebileceği öğrenildi.

Olayın acısını ve şokunu hala üzerlerinden atamadıklarını söyleyen baba Hüseyin Bölme, “Ne yazık ki henüz bir yetkili bile bizi aramadı. Bu acıyı hayatımız boyunca yaşayacağız ama işin peşini de bırakmayacağız. Hukuki yollardan sorumluların cezalandırılmasını isteyeceğiz. Bir avukatla görüştük. Dava açacağız” diye konuştu.

BU SKANDAL İLK DEĞİLMİŞ

Öte yandan, Balıkesir Doğum ve Çocukevi'nde yaşanan bu skandalın ilk olmadığı ortaya çıktı. 2005 yılında da normal doğumla dünyaya gelen Ahmet ve Nurşen Aldemir çiftinin erkek bebeklerinin, göbek bağıyla birlikte sol el serçe parmağı ikinci boğumdan itibaren kesilmişti.

Bebeğin parmağı yeniden yerine dikilememişti. Tüm doğum ekibi hakkında soruşturma açılmıştı.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 17:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?