28
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

Ölümcül virüsten kurtulanların sayısı 5'e çıktı

Cumhuriyet Üniversitesi'nde tedavi gören Gülten Yeşilırmak da kuş gribini yendi, ölümcül virüsten kurtulanların sayısı 5'e çıktı .


Sivas'taki Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kuş gribi şüphesiyle kaldırılan ve test sonuçları pozitif çıkan üç çocuk annesi Gülten Yeşilırmak (37), sağlık durumunun iyi olması nedeniyle dün taburcu edildi. Yeşilırmak ile birlikte, ölümcül virüse karşı verdiği yaşam mücadelesini kazananların sayısı 5 oldu.

Çocukları sağlam çıkmıştı
Kangal ilçesi Yellice köyünde oturan Yeşilırmak, 8 Ocak Pazar günü yüksek ateş, öksürük, halsizlik şikâyetleriyle, çocukları Hasan, Ali ve Emel ile birlikte Kangal Devlet Hastanesi'ne gitti. Gülten Yeşilırmak, ölü tavuklara dokunduğunu söyleyince, kuş gribi şüphesiyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yeşilırmak ve üç çocuğu Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'nde tedavi altına alındı. Yeşilırmak Ailesi'nden alınan kan örnekleri Ankara'daki Hıfzıssıhha Enstitüsü'ne gönderildi. Burada yapılan incelemelerde Gülten Yeşilırmak'ta kuş gribi virüsüne rastlandı.

Ölümü yenenler

Kuş virüsü testi pozitif çıkanlardan yapılan tedaviye olumlu yanıt vererek sağlığına kavuşanların ilki, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaşayan ve kuş giribinden 3 çocuklarını kaybeden Koçyiğit Ailesi'nin en küçüğü Ali Hasan (6) olmuştu.
Yine aynı hastanede 10 gün tedavi gören ve testi pozitif çıkan Sümeyye Mamuk (9) sağlığına kavuştu. Sümeyye ile aynı hastanede tedavi gören amcasının kızı Nesibe Mamuk (18), önceki gün evlerine dönmüşlerdi.
Samsun'da kuş gribi teşhisiyle yatırıldığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde altı günlük tedavinin ardından iyileşen Osman Şenmemiş (12) de önceki gün taburcu edilmişti.

Kurtulmam mucize

Hastaneden dün taburcu olan Yeşilırmak, "Yaşamak çok güzel. İnsanın her an ölümü hissetmesi çok kötü. Benim kurtulmam mucize. Kurtulacağımı zannetmiyordum.
Erken hastaneye başvurmam hayatımı kurtardı. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Yeşilırmak'ın üç çocuğu iki gün önce taburcu edilmişti.

Miliyet/HALİFE YALÇINKAYA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2006 Pazar 11:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?