28
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

'Omurilik felcinin tedavisi yok'

Omurilik Felçlileri Derneği (OFD) Başkan Yardımcısı Süleyman Akbulut omurilik felcini kök hücre ile tedavi ettiği iddiasının asılsız olduğunu savunarak, “Bu hastalığın tedavisi dünyanın hiçbir yerinde mümkün değil” dedi.

Omurilik Felçlileri Derneği’nin (OFD) Ataköy’deki merkezinde son günlerde basında yer alan “kök hücre tedavisinin omurilik felcine çare olduğuna” ilişkin haberlere cevap vermek için bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan OFD Başkan Yardımcısı Süleyman Akbulut, omurilik felcini daha önce denenmemiş yöntemlerle tedavi ettiğini basına açıklayan Prof. Dr. Haluk Deda’ yı yalanladı. Akbulut, “ Bu hastalığın tedavisi dünyada yok. Bu yönde umut verici çalışmalar var, ancak kesin bir şey yok” diye konuştu.

‘Umut tacirliği yapılıyor’

Bazı insanların umut tacirliği yaptığını söyleyen Akbulut, Prof. Deda’nın daha önce iyileştireceğini vaat ederek kök hücre ameliyatı yaptığı hastalarda en küçük bir iyileşme olmadığını ileri sürdü. Toplantıya katılan mağdur hastalardan Yıldırım Yılmazoğlu, “Yürüyerek girdiğim hastaneden felçli çıktım. Haluk Deda’nın iddiaları gerçeği yansıtmıyor” dedi.
Yılmazoğlu, bu tip haberlere inanan hastaların evini, arabasını satıp tedavi masraflarını göze aldığını, ancak kök hücre yönteminin hastaları maddi-manevi mağdur edeceğini belirtti. Bu iddialara itibar edilmemesini isteyen Yılmazoğlu, bu güne kadar 260 bin YTL harcamasına rağmen kendisinde somut bir iyileşmenin olmadığını söyledi.

‘Hastalar denek olarak kullanılıyor’

OFD Avukatı Nadir Uysal da “Hastalar denek olarak kullanılıyor. Böyle bir şey tasvip edilemez” görüşünü savundu. İnsanların umutlarıyla oynamanın çok sakıncalı olduğunu kaydeden Uysal, “Bu yönde yapılan çalışmalara karşı değiliz, ancak ortaya çıkan vahim durumu engellemek görevimiz” şeklinde konuştu.

İÜHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2006 Cuma 21:45:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?