27
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Organ bağışyla komadan çıktılar

Organ bağışı komadan çıkardı

Nizam ve Esengül’ü Sevgililer Günü’nde beyin ölümü gerçekleşen iki hasta kurtardı.

İzmir’de karaciğer yetmezliği nedeniyle komaya giren iki hasta için ‘acil çağrı’ yapıldı. Doktorlar, zamana karşı yarışarak, bağışlanan karaciğerleri hastalara nakletti

Serhan Nizam (22), karaciğer yetmezliği nedeniyle 11 Şubat’ta Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı. Karaciğeri iflas eden gence, bağış organ bulunması için acil çağrı yapıldı. Esengül İlkhan (28) da aynı nedenle bir gün sonra Ege Üniversitesi Hastanesi’ne getirildi. Bilinci kapanan genç anne için de ‘acil çağrı’ yapıldı. İki genç için de umutsuz bekleyiş 14 Şubat’ta son buldu.
İstanbul’da Vakıf Gureba Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen Hakan Akalın’ın ailesinin organlarını bağışladığı öğrenildi. İkinci bağış haberi de iki saat sonra Konya’dan geldi. Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen Fatma Tuzla’nın (33) organlarının bağışlandığı bildirildi.

Tercihe gerek kalmadı
Nakilleri gerçekleştiren Doç. Dr. Murat Zeytunlu, “İstanbul’dan İzmir’e kalkan THY uçağına organ yetişmedi. Özel uçak tutuldu. Konya’daki organ da helikopterle getirilemeyince Antalya’ya götürüldü. Oradan, zorunlu rötar yaparak ekibi bekleyen uçakla getirildi. Bir organ çıksa tercih yapacaktık. Hastalarımızın sağlık durumları çok iyi.”

 

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 23:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?