20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Organ nakli merkezinde ikinci deprem

AKDENİZ Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin atanmasının ardından Organ Nakli Merkezi Müdürlüğü'nden istifa ettirilen Prof. Dr. Alper Demirbaş ile aynı ekipteki 2 yardımcısı, üniversitedeki görevlerinden de ayrıldı. Merkezin başarısında büyük emeği olan ve rektör değişiminin ardından istifa eden 3 bilim adamının özel bir hastaneye transfer olacağı konuşuluyor.

Eski Rektör Prof. Dr. Mustafa Akaydın, seçimlerde en fazla oyu almasına ve YÖK tarafından Köşk'e sunulan listede ilk sırada yer almasına karşın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından tercih edilmedi. Gül, rektörlük görevine ikinci sıradaki Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi atadı. Bu atamanın ardından üniversitenin dört bir yanından istifalar gelmeye başladı.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sadık Çakmakçı ile Prof. Dr. Mehmet Aktekin'in ardından, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Oktay Eray ile 4 yardımcısı, 3 fakültenin dekanı, genel sekreter ve yardımcısı, enstitü ve yüksekokul müdürleri istifa etti.
İstifalarda en büyük deprem ise Organ Nakli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde oldu. Merkez Müdürü Prof. Dr. Alper Demirbaş ve yönetimde bulunan Prof. Dr. Murat Tuncer ile Organ Nakli Merkezi Koordinasyon Sorumlusu Dr. Levent Yücetin istifa etti. Geçen yıl 306 böbrek nakli ameliyatıyla dünya birincisi olan AÜ Organ Nakli Merkezi'nin müdürlüğünden geçen 12 Ağustos'ta istifa eden Prof. Dr. Demirbaş ve iki arkadaşı yıllık izine çıktı.

Prof. Dr. Alper Demirbaş, geçen cuma günü Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki öğretim üyeliği görevinden de ayrıldı. Prof. Dr. Demirbaş'ın yanı sıra Organ Nakli Merkezi'nde görevli İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı uzmanlarından nefrolog Prof. Dr. Murat Tuncer ile Organ Nakli Merkezi Koordinasyon Sorumlusu Dr. Levent Yücetin, AÜ Tıp Fakültesi'ndeki görevlerinden istifa etti.

Prof. Dr. Alper Demirbaş ve ekibindeki iki bilim insanının bir süre önce Antalya'da da hizmete açılan Medical Park Hastanesi'ne transfer olacağı konuşuluyor. Daha önce Medikal Park'tan transfer teklifi geldiğini belirten Prof. Dr. Demirbaş, “Merkez müdürlüğü görevinde bulunduğum sürede teklif almış ve reddetmiştim. Şimdi bu teklif yeniden yapıldı. Henüz karar vermedim ama düşünüyorum” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 10:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?