20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Organlarıyla hayat verecek

Antalya'da motosikleti ile trafik kazası geçirdikten sonra beyin ölümü gerçekleşen kadının organları 3 kişiye hayat verecek.

Antalya'da Lara bölgesinde motosikleti ile geçirdiği kaza sonucu Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan 37 yaşındaki ev hanımı G.K'nin beyin ölümü gerçekleşti.

Genç kadının beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine Antalya'ya gelen kardeşleri organlarını bağışlamaya karar verdi. Genç kadının bağışlanan 2 böbrek ve karaciğeri Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Burada yapılan testlerin ardından genç kadının karaciğeri uzun yıllardır karaciğer yetmezliği çeken Mustafa Karaman'a nakledildi.

Kardeşinin organlarını aile kararı ile bağışladıklarını söyleyen abla Şengül Keşkil, "Türkiye'de binlerce organ bekleyen hasta var. Kardeşimin beyin ölümü gerçekleştiğini duyunca hiç düşünmeden organlarını bağışlamaya karar verdik. Umarım bu kararımız duyarlı bütün vatandaşlarımıza örnek olur. Bizim yaktığımız bu mum ışığı giderek büyür ve yeni canlar hayat bulur" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 11:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?