19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Ortalama penis boyu 14.5 santimetre

Erciyes Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada Türk erkeğinin ortalama penis boyunun 14.5 santimetre olduğu belirlendi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Oğuz Ekmekçioğlu, çocuklarının penisinin küçüklüğünden korkan aileler ile cinsel organlarının kısa olduğunu düşünen erkeklerin sayısının giderek artması üzerine böyle bir araştırmaya yöneldiklerini söyledi.

Sosyoekonomik etkenler

1942’de ABD’de yapılan bir çalışmanın sonuçlarına bakılarak gelen hastalar üzerinde değerlendirmeler yaptıklarını ancak sosyoekonomik etkenlerin penis boyunu etkileyebildiğinden bazı durumlarda sağlıklı sonuca ulaşamadıklarını anlatan Ekmekçioğlu, dış kaynaklı bir çalışmayı model almak yerine Türk insanı üzerinde çalışma yapmayı tercih ettiklerini belirtti.

Orta Anadolu Bölgesi’nde dünyaya gelen bebekten erişkine kadar bin 507 kişi üzerinde penis ölçüm çalışması yaptıklarını söyleyen Doç.Dr. Oğuz Ekmekçioğlu, şöyle dedi:

9.5 santim yeterli

"Araştırmamız sonunda Orta Anadolu insanının sertleşme anında ortalama 14.5 santimetre penise sahip olduğunu gözledik. Penis boyu, cinsel organ sertleştiğinde ya da penisi gerdirilerek ölçüldü...

"Sertleşme anında penis 9.5 santimetreden uzun ise cinsel ilişkiye izin verir. Küçük penis dediğimiz ve cinsel ilişkiye izin vermeyecek boyutta bir cinsel organa nadiren rastlanmaktadır."

’Gömük penis’e dikkat

Ailelerin özellikle şişman çocukları ’penisi küçük’ diye doktora götürdüğünü anlatan Ekmekçioğlu, "Bu çocuklarda karın altı yağ dokusu fazla olduğu için görüntü küçüktür. Ama genellikle uygun ölçümle bunların boyunun normal olduğu belirlenir...

"Nadiren ’gömük penis’ dediğimiz durumlarla karşılaşılabilmektedir. Ya da bazı hormon hastalıkları sonucu penis küçük kalabilmektedir. Şüphede kalındığında bir ürolog ya da çocuk sağlığı uzmanına başvurmakta fayda vardır" diye konuştu.

Her türlü ameliyat yapılır

Doç.Dr. Oğuz Ekmekçioğlu, penis boyunu uzatmak ya da enini genişletmek için ameliyatlar yapılabildiğini ancak bu cerrahi müdahalelerin riskli olduğunu ve tıbbi neden olmadıkça yapılmaması gerektiğini vurguladı.

Yapılan çalışma sonucu elde edilen yenidoğan, çocuk, gençlik ve erişkin dönemine ait penis boyları kliniklere başvuran hastalar için önemli bir kriter olacağı ifade edildi.
erciyesuniversitesi.com
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 14:06:06
Güncelleme :22 Kasım 2004 Pazartesi 14:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?