20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Özel hastaneleri şok eden genelge

Sağlık Bakanlığı, dün özel hastaneleri şok eden genelgeyi yayınladı

SAĞLIK Bakanlığı, dün öğleden sonra özel hastaneleri şok eden ve özetle ‘Ya SSK’lı hastadan en fazla belirlenen ücretin yüzde 30’u kadar bir fark almayı kabul edeceksin ya da sistem dışına çıkacaksın’ diyen bir genelge yayınladı. Özel hastane yetkilileri dün geç saatlere kadar toplantı üzerine toplantı yaparak strateji belirlemeye çalıştı. İstanbul’da büyük hastanelerin büyük bölümünün bugün toplanarak sistemden çıkma yönünde karar açıklayabilecekleri öğrenildi. Özel hastanelerin kararlarını saat 24.00’e kadar internet yoluyla Medulla sistemine bildirmeleri istendi. Bakanlık bu genelgeyle, olumsuz yanıt veren ya da sessiz kalanların 1 Temmuz itibarıyla Sosyal Güvenlik Kurumu hastalarına artık bakamayacağını belirtti.

Bu uygulamanın 1 Ekim’de başlayacağını ve fiyat belirleme komisyonuyla yüzde 30 limitinin değişeceğini bekleyen özel hastane yöneticileri ise genelgeyle şok yaşadı. Yetkililer, Sağlık Bakanlığı genelgesinin sadece özel hastane çalışanlarını değil hastaları mağdur edeceğini, eskiden olduğu gibi kamu hastanelerinde ameliyatlar, tetkikler için aylar sonraya randevuların verilmeye başlanacağını söyledi. SSK’lılara fark ödeyerek özel hastanelerde tedavi kapısının bugün itibarıyla kapatıldığı belirtildi.

Diyaliz hastaları ve ameliyatı olanlar zorda

Ege Özel Hastaneler Derneği Başkanı Dr. Ulvi Ünal, ameliyat ve tetkik randevusu verilmiş pek çok hastanın zor durumda kalacağını, özellikle diyaliz hastalarını yerleştirecek merkez bulunamayacağını belirtti. Ünal, “İzmir’de bugün en az 12-13 açık kalp ameliyatı yapılamayacak” dedi

...
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 08:32:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?