19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Part-time'la aldatmayalım!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan doktorların hastanelerde çalışırken muayenehane sahibi olmasına engel olan ''Tam Gün Yasası'' ile ilgili doktorlara seslendi. Erdoğan ''Bu millet bizleri okutup yetiştirmişse artık part-time hizmetle kendimizi aldatmayalım'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Bilkent Otel'de düzenlenen "Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Açılış ve Ambulans Dağıtım Töreni"nde bir konuşma yaptı.

Erdoğan, doktorların hastanelerde tam gün çalışmalarına muhalefet edenlerin bulunduğunu belirterek, "Ama buradan mesajımı veriyorum; Artık bizi anlamaları gerekiyor. Eğer, biz halkımızı seviyorsak ve bizler halkımıza hizmet yarışında varsak, bu millet bizleri ve tıp mensuplarını hangi alanda olursa olsun bu okullarda okutmuş, yetiştirmişse bizler de halkımıza hizmette artık böyle part-time hizmetle kendimizi aldatmayalım" diye konuştu.

Erdoğan, "Full-time mesai çalışacağız, tam günle halkımıza hizmet vereceğiz" dedi.

Başbakan, kamu kurumlarının donanımlarını güçlendirdiklerini belirterek, MR ve tomografi gibi hizmetlerin kısa sürede verilmesini sağladıklarını söyledi. Erdoğan, "Hatırlayın 6 ay, 8 ay, daha önce bu şekilde günler veriliyordu. Ama bu devir artık geride kaldı" şeklinde konuştu.

Kar ve yolda yaşanan doğum çilesi

Erdoğan, Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz bölgelerindeki dağlık kesimlerde, kar ve kışın yoğun olduğu alanlarda, bazen paletli araçların bile iş göremez hale geldiğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, özellikle doğum ve doğumla ilgili hastaların bu şartlarda zorluk çekmemeleri için 10 gün önceden şehre getirip bakanlık olarak misafir edeceklerine ilişkin yöntemi işleme koyacaklarını söyledi.

Göreve geldiklerinde ambulans sayısının 618 olduğunu anımsatan Erdoğan, bugün bu rakamın 2 bin 63'e yükseldiğini bildirdi.

"Sağlık kentleri kuracağız"

Sağlık kentleri konusunda adımlar attıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, bunun ilk uygulamasını Ankara ve İstanbul'da başlatacaklarını bildirdi.

Erdoğan, Ankara'da 2 sağlık kenti kurulacağını belirterek, bu sağlık kentlerinin 1 milyon 200 bin metrekare ile 1 milyon 500 bin metrekarelik alanlar üzerine inşa edileceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, "Öyle artık bahçelerde sedyeler üzerinde hastaların dolaştığı devri kapatıyoruz, bloklar arasında yok tomografi çekilecek, şu çekilecek, açıkta sedye üzerinde hasta taşı bu dönemler kapanıyor. Bütün birimlerde ne gerekiyorsa bütün ihtiyaçlar yerinde sağlık teknolojisi neyi gerektiriyorsa, bu hastanelerde projeler ona göre hazırlanıyor. Ve inşallah bu hastanelerimizi de buna göre inşa edeceğiz. Bunların 1 tanesi Etlik'te kuruluyor, 1 tanesi de Atatürk Eğitim Hastanesi'nin yanındaki devasa büyük arazide. Bu ilk adımları atacağız" dedi.

Erdoğan, "İstanbul'da da şu anda bunun adımlarını, hazırlıklarını yapıyoruz. Orada da büyük bir sağlık kentini inşallah hem Avrupa yakasında hem de Anadolu yakasında kuracağız. Bunun proje çalışmaları yürütülüyor, en kısa zamanda temelini atmak suretiyle bu adımları başlatacağız" açıklamasında bulundu.

...
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 17:37:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?