22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Polisten bayat ilaca ikinci darbe

Bayat ilaçları yeniden kutulayarak piyasaya süren çeteye yönelik operasyonun devamında biri profesör 80 kişi gözaltına alındı.

Kullanım süresi geçmiş ilaçları yeniden paketleyerek, piyasa süren çeteye karşı yapılan "İksir" isimli operasyonun devamında biri profesör ile altı doktorun da aralarında bulunduğu 80 kişi gözaltına alındı. 

Kullanım süresi geçen veya yarım ilaçları toplayarak yeniden paketleyerek piyasaya süren Saim Cimşit'in liderliğini yaptığı 14 kişi daha önce tutuklanmıştı. Operasyonda süresi geçmiş ilaçlar ve çocuk mamaları ele geçirilmişti.
Soruşturma kapsamında Ankara, Konya, Batman, Samsun ve İstanbul polisince eş zamanlı yeni bir operasyon yapıldı. Aralarında doktor ve eczacıların da bulunduğu toplam 80 kişi gözaltına alınırken, 4 kamyon dolusu sahte kutulara konulmuş son kullanım tarihleri geçmiş ilaç ve paketlemeye hazır halde sahte ilaç kutuları ele geçirildi.
Sadece ilaç kutularının değerinin 1.5 milyon YTL olduğu bildirildi. Yurt dışında oldukları belirtilen 3 kişinin de arandığı öğrenildi. 

İstanbul'daki operasyonda, Mali Şube Ekipleri İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahpaşa ve Haseki hastanelerinin de bulunduğu birçok noktaya operasyon düzenledi. Operasyonda İstanbul Tıp Fakültesi'nde görev yapan bir profesör ile 6 doktor da gözaltına alındı. Doktorların, pahalı ilaçları bilerek hasta reçetelerine yazıp, şebekeyle işbirliği içinde çalışan eczanelere hastaları yönlendirdiği iddia edildi. 

İstanbul'daki operasyonlarda baskın yapılan ev ve işyerlerinde çok sayıda silah ele geçirildi. Aramalarda Uzi, Kalaşnikof, MP-5 ve Glock marka toplam 16 silah ve çok sayıda mermir bulundu. Kalaşnikof ve Glock'ların K. Irak'tan geldiği öne sürüldü.

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 17:44:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?