20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Protokol imzalandı ilaçta kriz bitti

Eczacılar ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında müzakereleri geçtiğimiz günlerde sonuçlandırılan ilaç alım protokolü, Uludağ'da imzalandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili Fatih Acar ile Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak arasında imzalanan protokole göre 350 bin YTL'ye kadar ciro yapan eczacılardan alınan iskonto oranı yüzde 3'ten 1'e düşürüldü. SGK Başkan Vekili Acar, son iki haftada yoğun bir süreç yaşadıklarını, her iki tarafın da gayretleri sonucu anlaşmaya varıldığını söyledi. Özellikle iskontolarla ilgili olarak eczacıları yüzde 100 haklı gördüklerini ifade eden Acar, eczacıların son 4-5 yılda yaşadığı sıkıntıları yakından bildiklerini söyledi.

Bu sorunların çözümü noktasında üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu ifade eden Acar, "Günübirlik tedavi, katılım payları, ağır cezai müeyyidelerin haksız uygulamaları konusunda kurum olarak önemli çalışmalar yapacağız." diye konuştu. İki hafta süren görüşmelerde daha iyisinin nasıl olabileceği üzerinde çalıştıklarını kaydeden Acar, "İlaçla ilgili herhangi bir sorun söz konusu değil. Bu protokol çerçevesinde tüm çalışanlarımız, emeklilerimiz ilaçlarını tüm eczanelerden alabilecekler. Kurum olarak eczanelerimize bu ödemeleri gerçekleştireceğiz." dedi. TEB Başkanı Erdoğan Çolak ise SGK'nın ve eczacıların önemli adımlar attığını bu sayede Türkiye'nin ilaçla ilgili sorununun ortadan kalktığını söyledi

...
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 04:15:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?