30
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Sabahları şişe mantarı çiğneyin

Dünyaca ünlü kalp cerrahı, sağlıklı yaşamın sırlarını paylaşan internet sitesi RealAge’in kurucularından Prof. Dr. Mehmet Öz ile bir grup doktor, dün İstanbul’da verdikleri konferansta 100 yaşına kadar dinç kalmanın yollarını anlattı.


Ortaköy’deki Esma Sultan Yalısı’nda bu yıl altıncı kez düzenlenen “Sağlıklı Yaşamayı Keşfedin! Genç Kalın...” konulu konferansa aralarında iş dünyasından isimlerin de bulunduğu 300 kişilik davetli katıldı. Konferans öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Öz, bunama ve stres gibi sağlık sorunlarına karşı herkesin uygulayabileceği teknikleri anlattı. Fizik hareketleri yapmanın bunamaya karşı bilmece çözmekten daha faydalı olduğunu belirten Öz, “Fizik hareketleri yaptığınız zaman beyin eklemleri koordine etmek için daha fazla çalışıyor” dedi.

‘Eklemleri rahatlatır’
Strese karşı da ilginç bir yöntem öneren Öz, “Her sabah kalktığınızda şişe mantarını dişlerinizin arasına alarak çene eklemlerini çalıştırın. Bu hareketle eklemleri rahatlatıyorsunuz ve stres algılamanız azalıyor” dedi.
Sağlıklı yaşam için bir de içecek tarifi veren Öz, “Maydanoz, ıspanak, marul, zencefil ve limonu ‘blender’da karıştırın. Tadını açmak için elma da ekleyebilirsiniz. Sağlıklı ve ucuz olduğu için her gün içilebilir” diye konuştu.
Prof. Dr. Öz ayrıca her sabah sinüs kanallarının temizlenmesi gerektiğini de vurguladı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 00:47:43
Güncelleme :24 Haziran 2008 Salı 00:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?