16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Sabancılardan hastane zinciri

Sabancı Holding'den ayrılıp kendi işlerini kuran Emine Kamışlı ve Ali Sabancı hastane zinciri kuracak. 



Sabancı Holding'den ayrılıp kendi işlerini kuran Emine Kamışlı ve Ali Sabancı, Eren Holding ve Dr. Murat Dayanıklı ile birlikte sağlık yatırımı için Eres adlı bir şirket kurdu. Eres Sağlık Hizmetleri 3 yıl içinde 30 hastaneye ortak olmayı ve bunları “Birleşik Sağlık Kurumları” markası adı altında toplamayı hedefliyor.

Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Emine Sabancı Kamışlı'nın yürüteceği şirketin Başkanvekilliği de Ahmet Hilmi Eren yapacak. Anadolu Sağlık Merkezi'nin eski CEO'su Dr. Dayanıklı yeni şirketi anlattığı toplantıda aralarında İstanbul, Tekirdağ, Denizli, İzmir, Ankara, Van, Mersin ve Şanlıurfa'nın bulunduğu 28 il belirlediklerini ifade etti. Dayanıklı, ortak olmak istedikleri hizmet sunucuların sadece hastane olmayacağına dikkat çekti.

50+ YATAK KAPASİTESİ

50'nin üzerinde yatak kapasitesine sahip hastane veya tıp merkezleriyle ortak olmayı planladıklarını belirten Dayanıklı, bu özellikteki hastane sayısının 109 olduğunu söyledi. Dayanıklı, ortak olmayı düşündükleri merkezleri, “Medikal SPA; aile hekimliği; poliklinik; tıp merkezi; gün hastanesi; rehabilitasyon merkezi; bakımevi; hospis; dianostik merkezi; acil destek ve evde bakım” olarak sıraladı.

Dayanıklı hedeflerini de “sağlık hizmeti sunucularının çoğunluk veya azınlık hisselerini alarak ortak olmak ve onları kurumsal kimliğini koruyarak BSK markası ile evlendirmek. Lokal adını koruyarak isminin başına BSK markasını eklemek” şeklinde anlattı. Hizmet sunucularını 'yutmayı' düşünmediklerini vurgulayan Dayanıklı, “Girdiğimiz hissede kalacağız. Uzun vadeli düşük faizli krediyi bizim bilanço gücümüzle alacağız. Bu oyun İstanbul'da oynanacak bir oyun değil. Anadolu'da birçok kentte İstanbul'daki hizmeti bekleyen ciddi bir kitle var. Onlar da kaliteli bir sağlık hizmeti almak zorunda” dedi.

Bu yıl 3 hastane açılacak

YIL sonuna kadar 3 hastane açacaklarını ifade eden Dayanıklı, “Anadolu'daki hizmet sunucularını hedefliyoruz. 3 yıl içinde bu sayıyı 30'a çıkarmayı planlıyoruz. Aynı lisanı konuşan, aynı hizmeti aynı standartlarda, aynı eğitimden geçmiş ekiplerin verdiği hastaneler oluşturmak istiyoruz. Her yıl bunun için 30-50 milyon dolar harcamayı planlıyoruz” dedi.

Türkan Yılmazer/akşam
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 11:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?